Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φλογέρες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 κουτί φύλλο
2 1/2 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
1 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1 ξυλαράκι κανέλλα
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
Παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
Βάζετε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
Φτιάχνετε το σιρόπι
Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )