Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τσουρέκια Σμυρναίικα
Τσουρέκια Σμυρναίικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 κιλό (ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις) Αλεύρι
250 γρ. μαλακό Βούτυρο
400 γρ. Ζάχαρη
4 κουτ. χλιαρό Γάλα
4 Αυγό(ά)
50 γρ. (3-4 κουταλιές) σε φλούδες Αμύγδαλα
2 κουτ. γλ. ΓΙΩΤΗΣ Μπέικιν Πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
2 κουτ. Ξύσμα λεμονιού
κόκκινα Αυγό(ά)

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάτε το βούτυρο με σύρμα, να ασπρίσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους από τα αυγά.
Χτυπάτε να ασπρίσουν και να γίνει αφράτος χυλός.
Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε.
Σε φαρδύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο.
Ζυμώνετε να γίνει μαλακή ζύμη.
Πλάθετε σε τσουρέκια μικρά και τα αλείφετε με τα ασπράδια από τα αυγά.
Βάζετε επάνω κόκκινα αυγά.
Πασπαλίζετε με τις φλούδες από τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )