Υλικα (για την ζυμη) - 1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ, εγω αυτο χρησιμοποιω)
- 1 φακελακι ξερη μαγια
- 1 1/2 κ.γλυκου αλατι
- 1 κ.γλυκου ζαχαρη
- 1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
- Ζεστο νερο για το ζυμωμα
- Λιγο βουτυρο λυωμενο
Εκτελεση - Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο, τα ανακατευουμε και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να μην κολλαει στα χερια μας.
- Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει 3 τεταρτα.
- Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο παχους 5-6 χιλ. και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογα το μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.
- Πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρα τις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουν το σχημα βαρκας.
- Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφρα για να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.
- Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο να ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου
- Τα βγαζουμε, τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα
Αν θελετε, αφηνετε τα μισοψημενα πεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα, και βαλτε τα σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη. Όταν θελησετε να φατε πεινιρλι, τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε για ενα τεταρτο. Καλη επιτυχια!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9560 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |