Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πεϊνιρλί Νο.03 (σπιτικά... που θα αγαπησετε!)
Πεϊνιρλί Νο.03 (σπιτικά... που θα αγαπησετε!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από conan30   
Σάββατο, 16/10/10
img_1186_420
Υλικα (για την ζυμη)
  • 1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ, εγω αυτο χρησιμοποιω)
  • 1 φακελακι ξερη μαγια
  • 1 1/2 κ.γλυκου αλατι
  • 1 κ.γλυκου ζαχαρη
  • 1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
  • Ζεστο νερο για το ζυμωμα
  • Λιγο βουτυρο λυωμενο
Εκτελεση
  • Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο, τα ανακατευουμε και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να μην κολλαει στα χερια μας.
  • Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει 3 τεταρτα.
  • Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο παχους 5-6 χιλ. και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογα το μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.
  • Πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρα τις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουν το σχημα βαρκας.
  • Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφρα για να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.
  • Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο να ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου
  • Τα βγαζουμε, τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα

 Αν θελετε, αφηνετε τα μισοψημενα πεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα, και βαλτε τα σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη. Όταν θελησετε να φατε πεινιρλι, τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε για ενα τεταρτο.

Καλη επιτυχια!!!

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9560
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-10-2010 09:41
 
Μμμμμμμμμ! Νοστιμιές και ευκολία μεγάλη αυτό με την κατάψυξη! Ευχαριστούμε! :zzz
 
nayia
2. 20-10-2010 10:25
 
Απαπαπα μου τρέξαν τα σάλια :upset !! Μπράβο!
 
vago
3. 20-10-2010 11:36
 
Ωωωωω τι χρήσιμη συνταγή, ο γιόκας μου λατρεύει τα πεινιρλί ! Μου αρέσει η ιδέα της κατάψυξης γιατί το συνηθίζω αυτό, με βγάζει πολλές φορές ασπροπρόσωπη.
 
sgr
4. 20-10-2010 13:05
 
Απιθανα και πολυ λαχταριστά!Μπραβο!!
 
margarita79
5. 21-10-2010 13:41
 
καμια προταση για γεμιση..
 
sarris

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )