Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τσουρέκι με φρούτα
Τσουρέκι με φρούτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
7 γρ. (ή 15 γρ. φρέσκια) Μαγιά σε σκόνη
175 γρ. χλιαρό Γάλα
350 γρ. (για όλες τισ χρήσεις) Αλεύρι
1 κουτ. γλ. Αλάτι
1/2 κουτ. γλ. Κανελογαρίφαλα
50 γρ. Βούτυρο
1 (ξύσμα) Λεμόνι(α)
25 γρ. Ζάχαρη
40 γρ. ξανθές Σταφίδες
40 γρ. μαύρες Σταφίδες
80 γρ. (βερίκοκα,ανανάς,δαμάσκηνα) Ανάμεικτα Φρούτα αποξηραμένα
400 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου
1 Αυγό(ά)
50 γρ. Βούτυρο
175 (marzipan-σε ζαχαροπλαστεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ) Πάστα Αμυγδάλου
Άχνη Ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα.
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τα κανελογαρίφαλα.
Τρίβετε μέσα το βούτυρο.
Προσθέτετε το ξύσμα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα φρούτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
Κάνετε μία γούβα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το αυγό και το γάλα με τη μαγιά.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε.
Προσθέτετε λίγο γάλα (αν χρειάζεται) και ζυμώνετε για 10 λεπτά, να γίνει ζύμη ελαστική και απαλή.
Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (1-1 1/2 ώρα).
Ζυμώνετε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια για 2 λεπτά.
Απλώνετε με πλάστη σε τετράγωνο κομμάτι (25 εκ. η πλευρά).
Αλείφετε με το βούτυρο λιωμένο.
Πλάθετε το marzipan σε μακρόστενο κομμάτι 23X10 εκ. και το βάζετε στο κέντρο της ζύμης.
Διπλώνετε σε ρολό.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει για 30 - 40 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )