Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουλουράκια κρασιού Νο.01 (γλυκά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 30/10/10

dsci2656_420
Τρώγονται μετά μανίας

Υλικά
  • 1 ½ κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 κούπες αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Διατηρούνται αρκετές μέρες

Καλή επιτυχία

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 13779
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 02-11-2010 07:01
 
ΤΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.
 
SULAKI1972
2. 02-11-2010 12:17
 
Μπήκαν στα αγαπημένα - τι ωραία και εύκολα! 
Μπράβο Βούλα! :)
 
linmak88
3. 02-11-2010 15:38
 
Οποιος δεν τα φτιαξει θα χασει... :grin  
Τα πρωτο δοκιμασα διαχειρος Βουλας και ο μικρος ξετρελαθηκε.Απο τοτε τα ενα 3 φορες κολλητα και το παιδι και εμεις φυσικα τα τρωγαμε μετα μανιας.Σημερα θα τα επαναλαβω!! 
Η συνταγη ειναι ακριβεστατη.Εγω ως γνωστη τεμπελα ριχνω ολα τα υλικα στο μιξερ και δε χρειαζεται να βαλω καν το χερι μου.Απλα θελουν λιγη προσοχη στο ψησιμο γιατι εκει που τα βλεπεις λευκα μεσα σε 1-2 λεπτα ξαφνικα αρπαζουν. 
Ειναι φανταστικα !Το καλυτερο κουλουρακι !!καμμια σχεση με το αγλυκο κρασιου που κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο αδιαφορο στη γευση!!!
 
margarita79
4. 02-11-2010 16:29
 
ΑΧ ! ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΑΜ ΤΙΜ ΚΑΝΣ...!!!!ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΥ....!!!
 
pastaflora
5. 03-11-2010 17:36
 
Eντάξει παιδιά το καταλαβα!!!! Είναι άπαιχτα και μπαίνουν στα αγαπημένα για να εκτελεστούν άμεσα :upset :upset :upset
 
mariaZ
6. 02-01-2011 11:19
 
Τα μπισκοτάκια τα έφτιαξα εχθές πρώτη φορά και πράγματι είναι πολύ νόστιμα και αφήνουν πολύ ωραία γεύση στο στόμα. Μόνο που μου βγήκαν πολύ τραγανά. Οφείλεται στο ψήσιμο ή στη συνταγή? Πάντως ακόμη κι έτσι εξαφανιστηκαν! :grin
 
soultana
7. 03-01-2011 21:42
 
soultana τα κουλουράκια αυτά είναι τραγανά. Οσο περισσότερο τα ψήνεις τόσο περισσότερο σκληραίνουν όμως. Αν τα ξανακάνεις μόλις ροδίσουν ελαφρά βγάλτα από το φούρνο σου. Η γεύση τους είναι όντως πολύ ωραία.
 
voula
8. 22-03-2012 11:22
 
θα δοκιμαστουν συντομα. 
:)
 
Irina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/01/11 )