Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Μήλο Χριστουγεννιάτικο και το... βάζο ή για φαγητό!
Μήλο Χριστουγεννιάτικο και το... βάζο ή για φαγητό! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 01/11/10
Μήλο Χριστουγεννιάτικο και το... βάζο η για φαγητό...!
Υλικά
  • ae79_z_220Μερικά μήλα φιρίκια ακαθάριστα
  • λίγο χοντρούλικα (για να αντέχουν το βάρος του μήλου) κλαδιά από κουμαριές με μερικά φύλλα,
  • Λίγη καραμέλα που την φτιάχνουμε εκείνη την ώρα με ζάχαρη και την μισή της ποσότητα νερό,
  • Λίγο χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή (μόνο λίγες σταγόνες αρκούν...)
  • Αν το θέλουμε πιο αγνό (για το φαγητό) δεν βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά αντικαθιστούμε το νερό με διπλή ποσότητα σιρόπι ροδιού (γρεναδινη)
Εκτέλεση
  • Τρυπάμε με ένα κλαδι το μήλου, και αφού έχουμε βράσει την ζάχαρη με το νερό και το χρώμα και έχει γίνει μια κόκκινη ρευστή καραμέλα (σιρόπι ) το βουτάμε μέσα σε αυτήν να καλυφτεί όλο!!!
  • Κατόπιν το αφήνουμε στερεωμένο σε μια κανάτα (γεμάτη με νερό, για να μην πέσει κάτω η κανάτα και το μήλου και χαλάσει το έργο μας)
  • Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει η καραμέλα και να γίνει σαν τζάμι έξω από το μήλο.
Κατόπιν το βάζουμε στο βάζο με τα αλλά χριστουγεννιάτικα κλαδιά μας, και..
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά μας!!!!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10286
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/11/10 )