Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τσιζ κέικ Cookies 'n' cream
Τσιζ κέικ Cookies 'n' cream Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
2 κούπες Oreo Cookies με κρέμα
1/4 κούπας Βούτυρο
1 κιλό Κριμ τσιζ
2/3 κούπας Ζάχαρη
1/4 κούπας Αλεύρι
1/2 κουταλάκι Βανίλια(ες)
4 Αυγό(ά)
3 Κρόκος(οι) αυγού
1/3 κούπας Κρέμα γάλακτος
2 κούπες χοντροαλεσμένα (περίπου 14) Oreo Cookies με κρέμα
1 κούπα Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά Αχνη ζάχαρη
λίγος Χυμός λεμονιού
λίγο Ξύσμα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Ανακατεψτε τα αλεσμένα Oreo Cookies με το βούτυρο και στρώστε τα στο πάτο μιας κουμπωτής φόρμας με διάμετρο 26 εκ.
Στο μπολ του πολυμίξερ χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα το κριμ τσιζ με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια, ν' αφρατέψει.
Ρίξτε τ' αυγά και τα κροκάδια μεμιάς και χτυπήστε τα να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα, για μερικά δευτερόλεπτα.
Αδειάστε το μισό μίγμα του τυριού μέσα στη φόρμα και πασπαλίστε με τα μισά χοντροαλεσμένα μπισκότα.
Ρίξτε από επάνω το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 15'.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή ώσπου ανοίγοντας το φούρνο και κουνώντας ελαφρά τη φόρμα, το κέντρο του γλυκίσματος να παραμένει σφιχτό και σταθερό.
Αν κουνιέται και δείχνει ρευστό, συνεχίστε το ψησιμο, ώσπου να στεθεροποιηθεί.
Σβήστε το φούρνο κι αφήστε το κριμ τσιζ να κρυώσει μέσα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί 4 ώρες.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί.
Ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
Γαρνίρετε το τσιζ κέικ με την αρωματισμένη σαντιγί, τα υπόλοιπα χοντροαλεσμένα μπισκότα και μερικά κερασάκια μαρασκίνο ζαχαρωμένα.
Για να φτιάξετε ζαχαρωμένα κερασάκια, στεγνώστε τα καλά, βουτήξτε τα ένα ένα μέσα σε ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο χωρίς καθόλου αφρό και κατόπιν τυλίξτε τα σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός