Η συνταγή είναι μιας φίλης μου - γνήσιας κρητικιάς - που γνώρισα μέσω facebook! Υλικά
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε - 3 κιλά αλεύρι.
- 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια ζάχαρη.
- 6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας (ή προζύμι).
- 1 ½ ποτήρι νερό.
Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:- 2 κιλά μυζήθρα (τριμμένη)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Λίγη κανέ...λα
Εκτέλεση (σε δέκα βήματα): - Διαλύομε τη μαγιά σε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό.
- Προσθέτομε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και αφήνομε το προζύμι να ανέβει.
- Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το αφήνουμε να ανέβει.
- Την τρίτη φορά προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, τα ζυμώνομε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Για την γέμιση :
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου.
- Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και το τραβάμε προσεχτικά μέχρι να σκεπαστεί.
Για να τα φτιάξουμε τετράγωνα διπλώνουμε το φύλλο από τις δύο αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνουμε το ίδιο με τις δύο άλλες αντίθετες πλευρές. - Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 2 ώρες).
- Τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε με σησάμι και τα ψήνουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8807 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |