Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κριτσίνια πολύσπορα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 13/11/10
dsci2727_420
Υλικά
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας  ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 gr αλεύρι ολικής άλεσης ή σικάλεως
  • 350 gr   αλεύρι μαλακό
  • 1 κούπα σπόρους(ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι μαύρο και άσπρο, παπαρουνόσπορο)
  • 2 κούπες σπόρους για επικάλυψη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε πρώτα τα υγρά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους σπόρους και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Κρατάμε ένα ποτήρι αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά έως ότου έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα).
  • Στο τέλος βάζουμε και τους σπόρους και ζυμώνουμε απαλά έως ότου πάνε παντού.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε μακριά και λεπτά μπαστούνια, τα βρέχουμε και τα περνάμε από τους σπόρους (πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να κολλήσουν καλά).
dsci2718_420
dsci2719_420
  • Βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Αν θέλουμε ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς και προς το τέλος αλλάζουμε τη θέση στα ταψιά μας.

Αν θέλουμε βάζουμε μόνο αλεύρι ολικής άλεσης ή σικάλεως ανάλογα τι μας αρέσει. Εμάς μας αρέσουν καλύτερα και με τα δύο αλεύρια

Το αλεύρι που χρησιμοποίηση είναι αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό και τα κριστίνια μου βγαίνουν πιο αφράτα και τραγανά.

Βάλτε ό,τι σπόρους θέλετε.

dsci2737_420

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 28597
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-11-2010 21:47
 
...και αν σας πω ότι έψαχνα ακριβώς μια τέτοια συνταγή??!!:) Αν, αντί για σπορέλαιο βάλουμε ελαιόλαδο...; Τίι λέτε?! 
 
Voula ευχαριστούμε!!
 
patata
2. 16-11-2010 19:04
 
παρα πολυ ωραια και λαχταριστα Βουλα!Τυφλα να εχουν οι φουρνοι!!!
 
margarita79
3. 18-11-2010 20:51
 
Λατρεύω πολύσποροοοοο!!! Αχ και να είχα μερικά τώρα εδώ κοντά μου..... Οχι για να τα φάω .... για να τα χαιδέψω :roll :roll :roll
 
mariaZ
4. 02-12-2010 22:33
 
Καλησπερα και απο μενα μμμμμμ τελεια φαινονται ομως εχω μια απορια βαζουμε και 350 γρ ολικης και 350 γρ αλευρι μαλακο?γιατι στισ σημειωσεις ες οτι εβαλες αλευρι ολικης μαλακο δηλ μονο ενα ειδος,μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω γιατι θελω να τα κανω συντομαααα
 
tonia13v
5. 02-12-2010 22:36
 
ααα και κατι ακομα αναλατοι να ειναι οι σποροι η δεν υπαρχει θεμα?ευχαριστω πολυ
 
tonia13v
6. 03-12-2010 10:05
 
οι σπόροι πρέπει να είναι ανάλατοι και άψητοι. Αλεύρι βάζουμε περίπου 750 γρ. και εγώ έβαλα μισό μισό.Αν θες μπορείς να βάλεις και περισσότερο ολικής απλά θ΄αφαιρέσεις από το μαλακό. Καλή επιτυχία.
 
voula
7. 05-11-2012 11:04
 
Πολύ νόστιμα κριτσινάκια...Ο μόνος λόγος που δεν έδωσα 5/5 είναι ότι μου φαίνονται αρκετά μαλακά για κριτσίνια. Ελπίζω ότι όσο κρυώνουν περισσότερο θα σκληρύνουν. 
Ευχαριστούμε για τη συνταγή :)
 
elpida153

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/12/10 )