Υλικά - 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 350 gr αλεύρι ολικής άλεσης ή σικάλεως
- 350 gr αλεύρι μαλακό
- 1 κούπα σπόρους(ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι μαύρο και άσπρο, παπαρουνόσπορο)
- 2 κούπες σπόρους για επικάλυψη
Εκτέλεση - Βάζουμε πρώτα τα υγρά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους σπόρους και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Κρατάμε ένα ποτήρι αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά έως ότου έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα).
- Στο τέλος βάζουμε και τους σπόρους και ζυμώνουμε απαλά έως ότου πάνε παντού.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε μακριά και λεπτά μπαστούνια, τα βρέχουμε και τα περνάμε από τους σπόρους (πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να κολλήσουν καλά).
- Βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Αν θέλουμε ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς και προς το τέλος αλλάζουμε τη θέση στα ταψιά μας.
Αν θέλουμε βάζουμε μόνο αλεύρι ολικής άλεσης ή σικάλεως ανάλογα τι μας αρέσει. Εμάς μας αρέσουν καλύτερα και με τα δύο αλεύρια Το αλεύρι που χρησιμοποίηση είναι αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό και τα κριστίνια μου βγαίνουν πιο αφράτα και τραγανά. Βάλτε ό,τι σπόρους θέλετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 42261 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |