Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με εμεντάλ και αχλάδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από huana   
Πέμπτη, 18/11/10
Υλικά
  • 200 γρ. τυρί εμεντάλ (περασμένο από χοντρό τρίφτη)
  • 4 αβγά
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 1 μεγάλο αχλάδι (ξεφλουδισμένο, κομματάκια)
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάτουερ
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι (ανάμικτα)
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε σιγανή φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Με 1 1/2 κουταλάκι από το λιωμένο βούτυρο βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ 24 περίπου εκ.
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα τα αβγά (χτυπημένα), το βούτυρο (χλιαρό) και το τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύετε το μείγμα με το σύρμα και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα.
  • Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό με το κρεμμυδάκι και το αχλάδι.
  • Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 50 περίπου λεπτά (ελέγχετε εάν είναι έτοιμο).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4518
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-11-2010 01:20
 
Iδιαίτερο :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/11/10 )