Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο «Τυράβγουλο» Σαντορίνης
Κοτόπουλο «Τυράβγουλο» Σαντορίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τρίτη, 23/11/10

Ακόμη μία συνταγή από την κρητικιά φίλη μου μέσω fb - την κα Βιβή Καλαϊτζάκη - μία εξαιρετικά ταλαντούχα μαγείρισσα!

Υλικά:    
  •  ¼ του φλιτζανιού  Ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά) κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 μεγάλα αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  •  1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
  •  Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς το για να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε την κουταλιά λαδιού που μας έχει μείνει στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας ώσπου να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει λίγο και να ροδίσει, ένα με δύο λεπτά περίπου.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για μια στιγμή. Χύνουμε μέσα το κρασί και αρκετό νερό, ίσα- ίσα να καλύπτει το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ελαττώνουμε τη φωτιά σε σιγανή και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο ώσπου να μαλακώσει αρκετά (το ελέγχουμε τρυπώντας με το πιρούνι), περίπου μία ώρα.
  • Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά σε ένα μικρό μπολ. Χύνουμε 3-4 κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας μέσα στα αβγά σε αργή, σταθερή ροή χτυπώντας με ένα σύρμα, όπως κάνουμε για αβγολέμονο.
  • Ανακατεύουμε μέσα το τυρί και χύνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 με 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης.
Σερβίρετε ζεστό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6035
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 27-11-2010 16:22
 
Σαν σούπα δηλαδή αλλά πρέπει να είναι πολύ ...χυλωμένη... με άλλη γεύση λόγω δάφνης και τυριού... Πρέπει ναναι υπέροχη!...Ευχαριστούμε!!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/11/10 )