Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Danish στρούντελ με φρούτα για τα Χριστούγεννα
Danish στρούντελ με φρούτα για τα Χριστούγεννα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 05/12/10

Danish στρούντελ με φρούτα για τα Χριστούγεννα! Από την Δανία!

Υλικά
  • Danish στρούντελ με  φρούτα  για τα Χριστούγεννα50 γραμ φρέσκο βούτυρο λιωμένο σε ένα κατσαρολάκι,
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,
  • 5 μήλα κομμένα σε κυβάκια,
  • 4 ροδάκινα κομπόστα στραγγισμένα σε κύβους επίσης,
  • λίγες σταφίδες ανάμεικτες.
  • 50 μ.λ. νερό ή το ζουμί της κομπόστας,
  • 4-5 κουταλιές του γλυκού φουσκωτά , μαρμελάδα βερίκοκο,
  • 4 κ.σούπας ζάχαρη,
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό ή τον χυμό της κομπόστας με τα μήλα να κάψει για 5΄, και αμέσως το αποσύρω από την φωτιά , και προσθέτω το ροδάκινο μεσα να κρυώσει το μείγμα.
  • Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας επάνω στο ειδικό χαρτί και απλώνω επάνω του με ένα πινέλο ελαφρά το βούτυρο. Κατόπιν το κόβω σε ισια τετράγωνα 10x10 πόντων.
  • Στο κέντρο αυτών των μικρών κομματιών τοποθετώ λίγη μαρμελάδα και 2 κουταλάκια του γλυκού φρούτα .
  • Κλείνω γύρω γύρω σαν κόδρο σε τετραγωνο ή στρόγγυλο σχήμα το φύλλο.Στρώνω στο ταψί λαδόκολλα, και μεταφέρω τις σφολιάτες τις γεμιστές επάνω στο λαδόχαρτο.Κτυπώ το ασπράδι του αυγού και με πινελάκι το απλώνω επάνω στο γλυκό….
  • Κατόπιν παίρνω την ζάχαρη και την πασπαλίζω και αυτήν να κολλήσει επάνω στο γλυκό και στο φύλλο. Όταν ψηθεί το γλυκό θα καραμελλώσει και θα σκουρύνει και θα είναι πολύ νόστιμη…
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κ. για 30΄. Και σερβίρω αμέσως μόλις κρυώσουν……Γιαμ …γιάμ…
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7441
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )