Οι γιουφκαδες είναι ζυμαρικα που τα φτιαχνουν παραδοσιακα στα χωριά της Λέσβο καθε τελος καλοκαιριου απο προβειο γαλα που συνηθως είναι δικό τους και χωριατικα αυγα.
Θα χρειαστουμε (για 1 κιλο περιπου γιουφκαδες) - 2 κιλα προβειο γαλα (που θα το σουρωσουμε και θα το βρασουμε 2φορες)
- 5 αυγα, χωριατικα κατα προτιμηση
- λιγο αλατι
- 1 κιλο περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω το υπολογιζω με το ματι ακριβως δεν ξερω αλλά να γινει σφιχτη ζυμη γιατι θα την ανοιξουμε οπως την πιτα)
Εκτέλεση - Ανακατευουμε ολα τα υλικα και ανοιγουμε ενα μεγαλο φύλλο με τον πλάστη, οπως κανουμε τις πιτες.
- Στη συνεχεια με μαχαιρι κοβουμε τη ζυμη καθετα σε λωριδες και την καθε λωριδα οριζοντια σε μικροτερες (αυτο είναι το σχημα που συνηθως δινω εγω. Μπορειτε να δωσετε οτι επιθυμειτε φαντασια να υπαρχει)
- Στη συνεχεια απλωνετε τα γοιυφκαδακια σε ενα καθαρο σεντονι, που μπορειτε να έχετε για αυτο το λογο μονο και τα αφηνετε να στεγνωσουν σε ένα δωματιο με ανοιχτο παραθυρο για 1-2 μερες (γι αυτο τα φτιαχνουμε το καλοκαιρι)
Τα ελεγχουμε συνεχεια και τα μαζευουμε οταν στεγνωσουν, οχι ομως να τα αφησουμε να σκληρεινουν πολύ Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9012 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |