Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιουφκάδες (από τη Λέσβο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από guzelina   
Τετάρτη, 08/12/10

Οι γιουφκαδες είναι ζυμαρικα που τα φτιαχνουν παραδοσιακα στα χωριά της Λέσβο καθε τελος καλοκαιριου απο προβειο γαλα που συνηθως είναι δικό τους και χωριατικα αυγα.

Θα χρειαστουμε (για 1 κιλο περιπου γιουφκαδες)
  • 2 κιλα προβειο γαλα (που θα το σουρωσουμε και θα το βρασουμε 2φορες)
  • 5 αυγα, χωριατικα κατα προτιμηση
  • λιγο αλατι
  • 1 κιλο περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω το υπολογιζω με το ματι ακριβως δεν ξερω αλλά να γινει σφιχτη ζυμη γιατι θα την ανοιξουμε οπως την πιτα)
Εκτέλεση
  • Ανακατευουμε ολα τα υλικα και ανοιγουμε ενα μεγαλο φύλλο με τον πλάστη, οπως κανουμε τις πιτες.
  • Στη συνεχεια με μαχαιρι κοβουμε τη ζυμη καθετα σε λωριδες και την καθε λωριδα οριζοντια σε μικροτερες (αυτο είναι το σχημα που συνηθως δινω εγω. Μπορειτε να δωσετε οτι επιθυμειτε φαντασια να υπαρχει)
  • Στη συνεχεια απλωνετε τα γοιυφκαδακια σε ενα καθαρο σεντονι, που μπορειτε να έχετε για αυτο το λογο μονο και τα αφηνετε να στεγνωσουν σε ένα δωματιο με ανοιχτο παραθυρο για 1-2 μερες (γι αυτο τα φτιαχνουμε το καλοκαιρι)
Τα ελεγχουμε συνεχεια και τα μαζευουμε οταν στεγνωσουν, οχι ομως να τα αφησουμε να σκληρεινουν πολύ
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6002
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 12-12-2010 22:23
 
:) kapoia stigmi tha to ftiaxw....kai tha sou pw..... :zzz
 
eleni1973
2. 16-12-2010 20:54
 
Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι κάτι σαν τις χυλοπίτες?
 
voula
3. 17-12-2010 06:10
 
Ως προς την παρασκευη τους Βουλα δεν γνωριζω δεν έκανα ποτε χυλοπιτες φετος σκοπευω να το τολμησω.Ως προς την εμφανιση θα έλεγα ναι αλλά πχ την μια μακρυα χυλοπιτα την κοβω σε πολλά μικροτερα κομματια σαν μικρα χυλοπιτακια.Ως προς τον τροπο που το μαγειρευουμε δεν στραγγιζουμε το νερο δηλδδη δεν το κανουμε οπως τα μακαρονια αλλά ως εξης:Σε μια κατσαρολα βαζουμε νερακι άρκετα κάτω απο τη μεση της,μολις αρχιζει να κοχλαζει ριχνω αλαιολαδο,αλατι,πιπερι και τους γιουφκαδες ανακατευω και προσεχω να μην κολλησουν.Μολις χυλωσουν είναι έτοιμοι σερβιρω με τριμμενη μυζυθρα η οποιο άλλο τυρι προτιμω. :)Γινεται πολυ γρηγορα γιατι τα γιουφκαδακια είναι λεπτα και βραζουν αμεσως.Καλη επιτυχια,οτι χρειαστειτε εδω είμαι :)
 
guzelina
4. 20-12-2010 16:19
 
Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη.Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοια ονομασια.Σε ευχαριστουμε!!!
 
margarita79
5. 21-12-2010 18:23
 
Σε ευχαριστω Μαργαριιτα είναι πιο ευκολη απο οτι ακουγεται,εγω φτιαχνω σε τενεκεδες σε 2-3 μερες ζυμαρικα για όλη τη χρονια.Υπαρχουν και σε σουπερμαρκετ τα έχω δει εταιρια πασιγνωστη δεν ξερω αν κανει να πω όνομα αλλά πιστευω καταλαβατε :grin .Ομως για τη γευση δεν ξερω αν είναι το ίδιο δεν τα έχω αγορασει συν οτι οπως είπα τα φτιαχνουμε με δικα μας υλικά :)
 
guzelina
6. 21-12-2010 18:26
 
Η εταιρια είχε καποτε μια διαφημιση με ενα καλογερο που φωναζε ακακιε τα μακαρονια να ναι... :grin
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός