Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τούρτα κολοκύθας με μαρέγκα
Τούρτα κολοκύθας με μαρέγκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
150 γρ. (τάρτα) Βούτυρο
3 (τάρτα) Αυγό(ά)
3/4 κούπας (τάρτα) Ζάχαρη
21/2 κούπες (τάρτα) Αλεύρι
4 (γέμιση) Αυγό(ά)
1/2 πουρές (γέμιση) Κολοκύθα κόκκινη
1/2 κούπα καφετιά (γέμιση) Ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού (γέμιση) Κανέλα
ελάχιστο (γέμιση) Μοσχοκάρυδο
ελάχιστο (γέμιση) Γαρίφαλο
1/2 κουτ. γλυκού (γέμιση) Αλάτι
3/4 κούπα (γέμιση) Γάλα
1/2 κούπα (γέμιση) Κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια (μαρέγκα) Αυγό(ά)
λίγα φιλέ (μαρέγκα) Αμύγδαλα
1/4 κούπα (μαρέγκα) Ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη και προσθέτετε το αβγό. Ζυμώνετε για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη γέμιση.
Χτυπάτα ελαφρά τα αβγά, προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη -και τα δύο είδη-, όλα τα μυρωδικά και το αλάτι, χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχει προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και βγάζεε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Μέσα στην άψητη τάρτα προσθέτετε τη γέμιση και την ψήνετε στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Στο διάστημα αυτό χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Όταν ψηθεί η τάρτα, τη βγάζετε από το φούρνο και κάνετε ροζέτες με τη μαρέγκα. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ζαναψήνετε για άλλα 10' ή μέχρι να ροδίσουν οι ροζέτες.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )