Έχει υποβληθεί από cmd353
|
Παρασκευή, 10/12/10 |
Αρωματικό ρύζι με πολλά μπαχαρικά στο φούρνο. Υλικά - 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο, 1 σε ροδέλες)
- 1-2 δοντάκια σκόρδο λιωμένο
- 500 γρ. ντομμάτες ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά (μισές κομμένες σε λωρίδες, μισές σε κομματάκια)
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 2-3 κουταλιές θυμάρι
- 4-5 χούφτες ρύζι αναποφλοίωτο
- 1/2 λεμόνι στιμμένο
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric/κιτρινόριζα)
- 1 κουταλάκι μπούκοβο
- 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση - Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι που έμεινε, τις πιπεριές σε λωρίδες, τη δάφνη και 1 κουταλιά θυμάρι.
- Ανακατεύουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά θυμάρι, το ρύζι, το λεμόνι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και ύστερα μεταφέρουμε σε ταψί.
- Ανακατεύουμε στο ταψί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και πασπαλίζουμε με την τελευταία κουταλιά θυμάρι (προαιρετικά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7032 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/02/11 )
|