Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρύζι Νέας Ορλεάνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Παρασκευή, 10/12/10

Αρωματικό ρύζι με πολλά μπαχαρικά στο φούρνο.

Υλικά
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο, 1 σε ροδέλες) 
  • 1-2 δοντάκια σκόρδο λιωμένο
  • 500 γρ. ντομμάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά (μισές κομμένες σε λωρίδες, μισές σε κομματάκια)
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κουταλιές θυμάρι
  • 4-5 χούφτες ρύζι αναποφλοίωτο
  • 1/2 λεμόνι στιμμένο
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric/κιτρινόριζα)
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι που έμεινε, τις πιπεριές σε λωρίδες, τη δάφνη και 1 κουταλιά θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά θυμάρι, το ρύζι, το λεμόνι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και ύστερα μεταφέρουμε σε ταψί.
  • Ανακατεύουμε στο ταψί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και πασπαλίζουμε με την τελευταία κουταλιά θυμάρι (προαιρετικά).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7032
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-12-2010 10:41
 
cmd353 μμμ ωραία συνταγή θα την κάνω το απόγευμα το αναποφλοίωτο ρύζι να το βάλω σε νερό για 4 ώρες ή δεν χρειάζεται ?
 
voulaskl
2. 14-12-2010 15:39
 
Δε χρειάζεται. Καλή επιτυχία! :)
 
cmd353

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/02/11 )