Η συνταγη αυτη ειναι του Σ. Παρλιαρου και ειναι πανευκολο και πολυ νόστιμο γλυκάκι. Υλικά - 1 φυλλο σφολιάτα
- 3 μηλα
- 50 γρ.καστανή ζάχαρη
- Λιγη κανέλλα
- Καρυδι τριμμένο για πσπαλισμα
- Μαρμελαδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Κοβουμε τη σφολιατα οριζοντια στη μεση
- Κοβουμε καθετα σε 3 ή 4 σημεια για να εχουμε μικρα παραλληλογραμμα (περιπου 5x15 εκ)
- Τρυπαμε τη σφολιατα με ενα πηρουνι (εγω το ξεχασα και δεν με ενοχλησε καθολου που φουσκωσε στα πλαινα).
- Κοβουμε τα μηλα στη μεση και μετα σε λεπτα φετακια και τα βαζουμε στο κεντρο της καθε σφολιατας (μισο μηλο για καθε σφολιατακι).
- Βαζουμε τα σφολιατακια σε λαδοκολλα.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 10 περιπου λεπτα.
- Βγαζουμε το ταψι και πασπαλιζουμε τη μαυρη ζαχαρη και λιγη κανελλα.
- Συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 10 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.
- Σε ενα μπρικι αραιωνουμε και ζεσταινουμε λιγη μαρμελαδα και αλειφουμε το καθε σφολιατακι για να γυαλισουν τα μηλα.
- Πασπαλιζουμε αν θελουμε καρυδι.
Σερβιρουμε τη σφολιατα ζεστη με παγωτο ή σαντιγί ή μαρμελάδα της αρεσκειας μας! Καλή Ορεξη!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 13939 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |