Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σφολιάτα με μήλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 11/12/10
Σφολιάτα με μήλα

Η συνταγη αυτη ειναι του Σ. Παρλιαρου και ειναι πανευκολο και πολυ νόστιμο γλυκάκι.

Υλικά
  • 1 φυλλο σφολιάτα
  • 3 μηλα
  • 50 γρ.καστανή ζάχαρη
  • Λιγη κανέλλα
  • Καρυδι τριμμένο για πσπαλισμα
  • Μαρμελαδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Κοβουμε τη σφολιατα οριζοντια στη μεση
  • Κοβουμε καθετα σε 3 ή 4 σημεια για να εχουμε μικρα παραλληλογραμμα (περιπου 5x15 εκ)
  • Τρυπαμε τη σφολιατα με ενα πηρουνι (εγω το ξεχασα και δεν με ενοχλησε καθολου που φουσκωσε στα πλαινα).
  • Κοβουμε τα μηλα στη μεση και μετα σε λεπτα φετακια και τα βαζουμε στο κεντρο της καθε σφολιατας (μισο μηλο για καθε σφολιατακι).
  • Βαζουμε τα σφολιατακια σε λαδοκολλα.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 10 περιπου λεπτα.
  • Βγαζουμε  το ταψι και πασπαλιζουμε τη μαυρη ζαχαρη και λιγη κανελλα.
  • Συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 10 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.
  • Σε ενα μπρικι αραιωνουμε και ζεσταινουμε λιγη μαρμελαδα και αλειφουμε το καθε σφολιατακι για να γυαλισουν τα μηλα.
  • Πασπαλιζουμε αν θελουμε καρυδι.

Σερβιρουμε τη σφολιατα ζεστη με παγωτο ή σαντιγί ή μαρμελάδα της αρεσκειας μας! 

Σφολιάτα με μήλα
Καλή Ορεξη!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-12-2010 09:59
 
:eek :eek :eek πω πω Μαργαρίτα, εντελώς ξελιγωτική η σφολιάτα σου!!!! 
Μου θύμισε κάτι παρόμοιο που παλιότερα έκανα πολύ συχνά. Αντί για μήλα έβαζα βερίκοκα (στην εποχή τους), ανασήκωνα τις άκρες της σφολιάτας και τα περιέχυνα με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πασπάλισμα με αμύγδαλο φιλέ και ψήσιμο...έβγαινε εξίσου ωραίο. 
Θα τη δοκιμάσω και με την δική σου εκδοχή ;)
 
Flora
2. 16-12-2010 14:40
 
Kαι τωρα που το σκεφτομαι εχω κ αρκετα μηλα αλλα ειναι ξινομηλα δεν νομιζω να πειραζει ε? Πολυ ωραια συνταγη ευχαριστουμε
 
anna9
3. 18-12-2010 08:28
 
Καταπληκτικά αυτά τα εναλλακτικά μηλοπιτάκια! Λοιπόν μήλα έχω, σφολιάτα έχω οπότε καταλαβαίνεις .... ;)
 
vago
4. 20-12-2010 16:20
 
Βεβαια μπορεις να βαλεις και ξυνομηλα ισα ισα νομιζω οτι θα κρατιουνται και πιο ''ζωντανα'' λογω του οτι ειναι πιο σκληρα.Ειναι πολυ ευκολο γλυκακι και τρωγεται ευχαριστα!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )