| Υλικά - 2 παντεσπάνια σοκολάτας έτοιμα ή σπιτικά.
- 250 γραμ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι μουλιασμένα από την προηγούμενη σε:
1 ποτηράκι κονιάκ
- 200 γραμ κρέμα γάλακτος ή σαντιγύ αν το θέλουμε πολύ γλυκό
- 12 δαμάσκηνα βουτηγμενα στην λιωμένη κουβερτούρα
- Κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη
- Λίγη Σαντιγί για την κουβερτούρα (φτιάχνουμε γκανας δηλ. γλάσο σοκολάτας που δεν στεραιοποιείται..)
- Λίγα αμύγδαλα φιλέ ψημένα για στόλισμα
|
Εκτέλεση - Μουλιάζουμε από την προηγουμένη στο κονιάκ τα δαμάσκηνα.
Την επαύριο : - Μέσα στο μούλτι τοποθετούμε τα στραγγισμένα από το κονιάκ το οποίο φυλάμε αλλού, δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με την κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.
- Παίρνουμε τα παντεσπάνια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ, και τοποθετούμε το πρώτο επάνω σε πιατέλα.
- Επάνω του απλώνουμε με σπάτουλα τα λιωμένα δαμάσκηνα με την σαντιγί τους. Από επάνω τοποθετούμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και από επάνω συνεχίζουμε και απλώνουμε την λιωμένη σε μπαίν μαρί κουβερτούρα με λίγη σαντιγί ανακατεμένη.
- Από επάνω στολίζουμε με τα δαμάσκηνα τα βουτηγμένα σε κουβερτούρα λιωμένη και διακοσμούμε με ροζέτες από λευκή σαντιγί.
Σκορπίζουμε αμύγδαλα φιλεταρισμένα και …τέλος…. την απολαμβάνουμε…!!!!. Καλή σας επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6748 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |