Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Πηχτή ή τσιλαδιά |
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Παρασκευή, 17/12/10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Στην Κρήτη την πηχτή τη λέμε ''τσιλαδιά'' και συνοδεύει τα γιορτινά μας τραπέζια, όλο το δεκαπεντάμερο, είναι δε ιδανικός μεζές για ρακή και κρασί. Παραδοσιακά την φτιάχνουμε με το κεφάλι και τα ποδαράκια του χοίρου αλλά επειδή γίνεται πολύ λιπαρή και βαριά θα σας παρουσιάσω ένα εναλλακτικό τρόπο να την φτιάξετε εξίσου νόστιμη και πικάντικη, χωρίς λίπη. Υλικά:
Εκτέλεση:
Εγώ στη χύτρα τα ψήνω 15'-20' όλα μαζί, μετά τραβάω το κρέας σε μια λεκάνη και ξαναψήνω τα ποδαράκια άλλα 15'.
Αν το ζουμί είναι πολύ τα βράζουμε λίγα λεπτά τα σωθεί, κανονίζουμε να είναι σαν μια πηχτή σούπα.
Μην ξεχνάτε οτι η πηχτή είναι και τρώγεται σαν μεζές, γιαυτό πρέπει να είναι καλοαλατισμένη, ξινή και πικάντικη, βεβαίως αναλόγως το γούστο σας, αλλά να μην είναι και νερόβραστη.
Σε καλό ψυγείο με δυνατή ψύξη 3-4 βαθμούς κρατάει μέχρι και 15 μέρες, αν μείνει... Απ' τη λεβεντογέννα Κρήτη, καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9127 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/12/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023