Η συνταγη για τα σοκολατακια ειναι της φιλης μου Ηλιανας και μπορειτε να τα φτιάξετε πολυ ευκολα, με οτι υλικα εχετε διαθεσιμα. Το ταρανδακι, είναι άλλο ενα ομορφο και γλυκο δωρακι για μικρους και μεγαλους. Υλικά (για 100 περιπου τεμ.) - 450 γρ.τριμμενο μπισκότο ή τριμμένη φρυγανιά (ή μισο -μισό)
- 250γρ. καρύδια τριμμένα
- 250 γρ. ινδοκαρυδο
- 250 γρ σιρόπι από γλυκό του κουταλιου ή σιρόπι για παγωτό (βυσσινο ή καραμελα κτλ)
- 6κ.σ γλυκο του κουταλιου ψιλοκομμενο (οτι σας αρεσει) ή καραμελωμένα φρουτάκια
- 1 πακετο μαργαρινη σκληρή λιωμένη
- 250 γρ ζάχαρη άχνη (ή και λιγότερη αναλογα τα γουστα)
- 2 βανιλιες
- 1 σφηνάκι κονιακ ή λικερ
- 1κ.γ κανέλα και γαρυφαλο
- Κουβερτουρα ή κουβερτουρα γαλακτος λιωμενη σε μπεν μαρι για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι και ζυμωνουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο το μειγμα για 2-3 ώρες να σφίξει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλακια, τα ακουμπαμε σε λαδόκολλα και τα βαζουμε για 15 λεπτα στην καταψυξη μεχρι να λιωσουμε τις σοκολατες.
- Λιωνουμε τις κουβερτoυρες σε μπεν μαρι και βουταμε μεσα τα μπαλακια να καλυφθουν.
- Αφηνουμε σε λαδοκολλα να στεγνωσουν καλα και εναι ετοιμα!
Για το ταρανδάκι μας:
- Φτιαχνουμε μια μεγαλυτερη μπαλα απο το μειγμα και τη βουταμε σε σοκολατα γαλακτος λιωμενη (ειναι προτιμοτερη η γαλακτος για να ειναι καφε και οχι μαυρο).
- Καρφωνουμε το μεγαλο σοκολατακι με ενα ξυλακι και αμεσως πριν στεγνωσει βαζουμε τα διακοσμητικά (Ματια, μυτη, στομα και κερατακια οτι σας βρσκετε και ταιριαζει).
- Δενουμε μια κορδελιτσα, κρεμαμε ενα κουδουνακι και αφηνουμε να στεγνωσει καλα.
- Μολις ειναι αρκετα σκληρο μπορουμε να το κλεισουμε στο πανω μερος σε ζελατινη και να το προσφερουμε στους μικρους μας φιλους και στα παιδια μας!!!!
Η ποσοτητα ειναι αρκετα μεγαλη, περιπου 100 τεμ (μικρα σοκολατάκια). Αν θελετε λιγοτερα μπορειτε να κανετε τη μιση δόση. Το χρωμα στο εσωτερικό αλλαζει αναλογα τι σιροπι θα χρησιμοποιησετε. Εγω εβαλα σιροπι βύσσινο. Καλή Επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10335 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |