Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Ταρανδάκι σοκολατένιο και σοκολατάκια γιορτινά
Ταρανδάκι σοκολατένιο και σοκολατάκια γιορτινά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 18/12/10
img_3362_420

Η συνταγη για τα σοκολατακια ειναι της φιλης μου Ηλιανας και μπορειτε να τα φτιάξετε πολυ ευκολα, με οτι υλικα εχετε διαθεσιμα. Το ταρανδακι, είναι άλλο ενα ομορφο και γλυκο δωρακι για μικρους και μεγαλους.

Υλικά (για 100 περιπου τεμ.)
  • 450 γρ.τριμμενο μπισκότο ή τριμμένη φρυγανιά (ή μισο -μισό)
  • 250γρ. καρύδια τριμμένα
  • 250 γρ. ινδοκαρυδο 
  • 250 γρ σιρόπι από γλυκό του κουταλιου ή  σιρόπι για παγωτό (βυσσινο ή καραμελα κτλ) 
  • 6κ.σ γλυκο του κουταλιου ψιλοκομμενο (οτι σας αρεσει) ή καραμελωμένα φρουτάκια 
  • 1 πακετο μαργαρινη σκληρή λιωμένη
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (ή και λιγότερη αναλογα τα γουστα)
  • 2 βανιλιες
  • 1 σφηνάκι κονιακ ή λικερ
  • 1κ.γ κανέλα και γαρυφαλο
  • Κουβερτουρα ή κουβερτουρα γαλακτος λιωμενη σε μπεν μαρι για επικάλυψη
Εκτέλεση
  • Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι και ζυμωνουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο  το μειγμα για 2-3 ώρες να σφίξει.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλακια, τα ακουμπαμε σε λαδόκολλα και τα βαζουμε για 15 λεπτα στην καταψυξη μεχρι να λιωσουμε τις σοκολατες.
img_3324_420img_3328_420img_3327_420
  • Λιωνουμε τις κουβερτoυρες σε μπεν μαρι και βουταμε μεσα τα μπαλακια να καλυφθουν.
  • Αφηνουμε σε λαδοκολλα να στεγνωσουν καλα και εναι ετοιμα!

Για το ταρανδάκι μας:

  • Φτιαχνουμε μια μεγαλυτερη μπαλα απο το μειγμα και τη βουταμε σε σοκολατα γαλακτος λιωμενη (ειναι προτιμοτερη η γαλακτος για να ειναι καφε και οχι μαυρο).
  • Καρφωνουμε το μεγαλο σοκολατακι με ενα ξυλακι και αμεσως πριν στεγνωσει βαζουμε τα διακοσμητικά (Ματια, μυτη, στομα και κερατακια οτι σας βρσκετε και ταιριαζει).
  • Δενουμε μια κορδελιτσα, κρεμαμε ενα κουδουνακι και αφηνουμε να στεγνωσει καλα.
  • Μολις ειναι αρκετα σκληρο μπορουμε να το κλεισουμε στο πανω μερος σε ζελατινη και να το προσφερουμε στους μικρους μας φιλους και στα παιδια μας!!!!

Η ποσοτητα ειναι αρκετα μεγαλη, περιπου 100 τεμ (μικρα σοκολατάκια). Αν θελετε λιγοτερα μπορειτε να κανετε τη μιση δόση.

Το χρωμα στο εσωτερικό αλλαζει αναλογα τι σιροπι θα χρησιμοποιησετε. Εγω εβαλα σιροπι βύσσινο.

img_3331_420

Καλή Επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7720
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-12-2010 09:14
 
Ζωγραφισες και παλι μαργαριτακι!!!!καλες γιορτες!!!
 
joanna
2. 23-12-2010 15:20
 
α καλά, είναι τρέλα. Σιροπάκι+καρύδα+ινδοκάρυδο, αυτό πρέπει να .. τα σπάει :p :p Διαβολάκι της γεύσης θα το έλεγα, όχι ταρανδάκι :grin :grin
 
ArXoS
3. 24-12-2010 07:37
 
Τέλεια αυτά τα ταρανδάκια! Τα είδε ο μικρός μου και ενθουσιάστηκε!!
 
vago
4. 26-12-2010 21:57
 
Φοβερά όπως ό,τι κάνεις Μαργ.
 
sgr
5. 27-12-2010 13:07
 
ονειρο !!! 
 
γεια στα χεράκια σου Μαργαριτουλα !!
 
mb04
6. 05-04-2011 22:13
 
Μαργαρίνη σκληρή ποια ειναι? υπάρχει στα σ/μ?
 
peristeri
7. 05-04-2011 22:15
 
Εννοω το ''τουβλο'' πχ.το βιταμ το σκληρο στη χαρτινη συσκευασια οχι το σοφτ.
 
margarita79
8. 06-04-2011 12:32
 
οκ ευχαριστω πολυ!!!!
 
peristeri

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός