Τι είναι τα Φοινίκια; Έτσι ονομάζουν τα μελομακάρονα οι Έλληνες της Ανατολής. Όμως σήμερα ονομάζουν στα νησιά τα τηγανητά μελομακάρονα φοινίκια. Από το σχήμα του κορμού του φοίνικα. 1η Συνταγή: Κανονική και φανταστική !! - 9 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μπλε Αλλατίνη
- 3 >> >> ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 2 >> >> ζάχαρη κανονική
- 3 Κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- ½ Ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 Μεγάλη κουταλιά τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 >> >> >> κανέλλα
- Ολόκληρα καρύδια για γέμισμα
- 1 ½ Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ >> >> μέλι
- 3 >> >> νερό
- Ξύλο κανέλλας
- Ανακατεύω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από τα ολόκληρα καρύδια, έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη αφράτη και μαλακή ζύμη.
- Πλάθω την ζύμη 1 ½ δάκτυλο χοντρά, στο σχήμα του μελομακάρονου και αν θέλω για ποικιλία στο κέντρο εσωτερικά τοποθετώ το ολόκληρο καρύδι ή ψιλοκομμένα καρύδια και τα κλείνω με το άνοιγμα από κάτω. Από επάνω στολίζω με τα αποτυπώματα του τρίφτη ή με τα ειδικά τσιμπιδάκια κάνω σχέδια.
- Τα βάζω στο ταψί και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα σιροπιάζω ζεστά σε ζεστό σιρόπι. Αν θέλω μερικά από αυτά τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα.
Για το σιρόπι
- Ρίχνω τα παραπάνω υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να πάρουν μία βράση.
- Έπειτα βουτάω τα ψημένα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα τοποθετώ στην πιατέλα και τα πασπαλίζω με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
2η Συνταγή: Μελομακάρονα διαίτης ! - 1 ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 βανίλια
- 8 φλιτζάνια αλεύρι μπλε
- 2 κουταλιές σούπας ξύσματα από φλούδες πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 2/3 του φλιτζανιού φρουκτόζη
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 1/3 φλιτζάνια φρουκτόζη
Η Γέμιση :
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ « « « γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ κουταλιά σούπας φρουκτόζη
- Η ίδια με τα προηγούμενα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9713 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |