Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Μελομακάρονα, κανονικά και διαίτης (2 Συνταγές)
Μελομακάρονα, κανονικά και διαίτης (2 Συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 19/12/10
_2_420_01

Τι είναι τα Φοινίκια;
Έτσι ονομάζουν τα μελομακάρονα οι Έλληνες της Ανατολής. Όμως σήμερα ονομάζουν στα νησιά τα τηγανητά μελομακάρονα φοινίκια. Από το σχήμα του κορμού του φοίνικα.

1η Συνταγή: Κανονική και φανταστική !!

.jpg_10

  • 9 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μπλε Αλλατίνη
  • 3 >> >> ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 >> >> ζάχαρη κανονική
  • 3 Κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.jpg_09
  • ½ Ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 Μεγάλη κουταλιά τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 >> >> >> κανέλλα
  • Ολόκληρα καρύδια για γέμισμα

.jpg_12

  • 1 ½ Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ >> >> μέλι
  • 3 >> >> νερό
  • Ξύλο κανέλλας

.jpg_11

  • _1_420_01Ανακατεύω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από τα ολόκληρα καρύδια, έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη αφράτη και μαλακή ζύμη.
  • Πλάθω την ζύμη 1 ½ δάκτυλο χοντρά, στο σχήμα του μελομακάρονου και αν θέλω για ποικιλία στο κέντρο εσωτερικά τοποθετώ το ολόκληρο καρύδι ή ψιλοκομμένα καρύδια και τα κλείνω με το άνοιγμα από κάτω. Από επάνω στολίζω με τα αποτυπώματα του τρίφτη ή με τα ειδικά τσιμπιδάκια κάνω σχέδια.
  • Τα βάζω στο ταψί και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα σιροπιάζω ζεστά σε ζεστό σιρόπι. Αν θέλω μερικά από αυτά τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα.

Για το σιρόπι

  • Ρίχνω τα παραπάνω υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να πάρουν μία βράση.
  • Έπειτα βουτάω τα ψημένα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα τοποθετώ στην πιατέλα και τα πασπαλίζω με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
2η Συνταγή: Μελομακάρονα διαίτης !

.jpg_10

  • 1 ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 βανίλια
  • 8 φλιτζάνια αλεύρι μπλε_1_420_01
  • 2 κουταλιές σούπας ξύσματα από φλούδες πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 2/3 του φλιτζανιού φρουκτόζη

.jpg_12

  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 1/3 φλιτζάνια φρουκτόζη

Η Γέμιση :

  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ « « « γαρύφαλλο τριμμένο
  • ½ κουταλιά σούπας φρουκτόζη


.jpg_11

  • Η ίδια με τα προηγούμενα.
_.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9713
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 24-12-2010 13:40
 
μπράβο κ.Αρετή, και του χρόνου με υγεία και την ίδια πάντα διάθεση σας εύχομαι
 
ArXoS
2. 27-12-2010 00:36
 
Αρετή μου, χρόνια σου πολλά !!!
 
tsigkos59
3. 26-12-2010 21:56
 
Κυρία Αρετή και του χρόνου. Μου άρεσε και η διαιτητική εκδοχή που δώσατε. Και του χρόνου με υγεία.
 
sgr
4. 27-12-2010 12:58
 
και του χρόνου !!  
 
οπως λέει και η σουγγαρίτσα μας πολύ ωραία η διαιτητική εκδοχή !!!
 
mb04
5. 27-12-2010 14:07
 
εΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΣΑς ΛΌΓΙΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΘΗΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ... 
εΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΧ. ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΕΓ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΥΟΛΟΓΙΣΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/12/10 )