Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Τούρτα Αμυγδάλου
Τούρτα Αμυγδάλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07

Υλικά
6 ασπράδια αυγού
250 γρ τριμμένα αμύγδαλα
1 ποτήρι ζάχαρη
φυλέ αμυγδάλου
σαντιγύ (όσο πάρει)

Εκτέλεση
Χτυπάμε τ' αυγά μαρέγκα και σε ένα μπολ τ' ανακατεύουμε με τ' αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
Σε δύο ταψάκια / φόρμες 26" στρώνουμε αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 C για 20΄-30΄.
Μόλις ροδίσουν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα το ένα και ξεκολλάμε το αλουμιχόχαρτο.
Έτσι η βάση μας είναι έτοιμη.
Αλείφουμε μια στρώση σαντιγύ και από πάνω και με τον ίδιο τρόπο ξεκολλάμε και τη δεύτερη βάση.
Αλείφουμε σαντιγί από πάνω και γύρω-γύρω και πασπαλίζουμε με φυλλέ αμύγδαλο.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )