Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γουρουνόπουλο ψητό μαριναρισμένο
Γουρουνόπουλο ψητό μαριναρισμένο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από maraki22   
Σάββατο, 25/12/10

Δεν υπάρχουν λόγια για τη νοστιμιά του πιατου.. το έφτιαξα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ολοι ξετρελάθηκαν!!!!!!

Υλικά:
  • Ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού (μπούτι κατά προτίμηση)
  • 1 σακούλα ψησίματος

Για το μαρινάρισμα: (Για κάθε 1,5 κιλό κρέατος)

  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Συνοδευτικά

  • Πατάτες και καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση:
  • Από βραδύς πλένουμε καλά το κρέας, μπήγουμε σε διαφορα μερη του κρέατος το σκόρδο και αλείφουμε γύρω γύρω όλα τα υπόλοιπα υλικά..
  • Το βάζουμε στο ψυγείο γυρίζοντας το κάθε τόσο για να μαριναριστεί καλά.
  • Την άλλη μέρα βάζουμε στην σακούλα το κρέας με όλα τα υγρά της μαρινάρας, τις πατάτες και τα καρότα σε χοντροκομμένα κομμάτια.
  • Κλείνουμε την σακούλα κάνουμε μερικές τρύπες από πάνω για να βγαίνει ο ατμός, το βάζουμε στο ταψί και αφήνουμε να ψηθεί καλά στους 150 βαθμούς, αντίσταση πάνω - κάτω.
  • Σκεπάζουμε από πάνω με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει και το βγάζουμε το τελευταίο τέταρτο.

Εγώ προσωπικά επειδή ήταν αρκετα μεγάλο και χοντρό κομμάτι το έψησα 3,5 ώρες και έγινε τέλειο.

 Συνιστώ την σακούλα επείδη βράζει μεσα στα ζουμιά του και δεν ξεραίνεται. Μην το βγάλετε κατ΄ευθείαν απο τον φούρνο. Αφήστε το μιση με μια ωρα, αφου κλείσετε τον φούρνο, μεσα.

GOOD LUCK!!!!!!!!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9021
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 30-12-2010 16:19
 
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ 
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ  
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ
 
PANELE
2. 30-12-2010 20:54
 
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!!ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΓΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ....!!!!ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ!!!! :grin
 
maraki22
3. 01-01-2011 17:52
 
Πολύ ωραία συνταγή. Λογικό είναι να μην μείνει τίποτα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 30/12/10 )