Το εύκολο γλάσσο για τούρτες και μπισκοτάκια με φοβερή γεύση Marshmallows! Συστατικά - 1 πακέτο marshmallows 250-300gr (καλύτερα λευκά).
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- βούτυρο ζαχαροπλαστικής
- ζάχαρη άχνη (όσο πάρει)
- χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Οδηγίες - Βάζουμε τα marshmallows σε γυάλινο μπώλ μαζί με το νερό και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' λεπτά.
- Παρατηρούμε οτι τα marshmallows "ξεφουσκώνουν".
- Ενδιάμεσα παρακολουθούμε την διαδικασία και σταματάμε την λειτουργία του φούρνου για να ανακατέψουμε το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Επιδή έξαρτάται από τον φούρνο που έχει ο καθένας ίσως να χρειαστεί παραπάνω χρόνος από 2 λεπτά.
- Αφού λοιπόν ρευστοποιηθούν τα marshmallows, βγάζουμε το μπωλ από τον φούρνο, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε, και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη μέσα στο μπώλ ανακατεύοντας.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια με την βοήθεια της σπάτουλας
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! μπορεί να καίει. - Αφού βεβαιωθούμε οτι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτωντας όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε την τούρτα μας ή τα μπισκοτάκια μας!
Αν έχουμε χρόνο, κλείνουμε την ζύμη σε αεροστεγές σακούλα και το αφήνουμε όλη την νύχτα να "ξεκουραστεί" ΟΧΙ στο ψυγείο. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7638 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |