Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασιλόπιτα Νο.09 (με ξηρούς καρπούς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 29/12/10
Βασιλόπιτα

Η συνταγή ειναι του Σ.Παρλιάρου!!

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  • 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κονιάκ
Διαδικασία:
  • Βάζουμε τα ξερά φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα και σύκα) σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 βράδυ.
  • Την επομένη, τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον πολτό των ξερών φρούτων και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  • Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφηνουμε να κρυωσει εντελως και στολιζουμε με αχνη ζαχαρη ή γλασσο και το ετος.
Πηγή:Γαστρονόμος 

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το κέρμα!!!!

Μπορουμε να αντικαταστήσουμε το μισο αμυγδαλο με φυστίκι αιγίνης.

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8383
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-01-2011 14:31
 
H εικονα μιλαει απο μονη της μαργαριτα ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣ
 
anna9
2. 03-01-2011 21:14
 
πολύ ωραία η πίτα σου Μαργαρίτα και του χρόνου! Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για αυτή τη βασιλόπιτα.
 
voula
3. 09-01-2011 07:32
 
Έχει πολύ ενδιαφέροντα υλικά...στη υφή είναι σαν κέικ, να υποθέσω? 
Εύγε Μάρτζι, και του χρόνου :zzz
 
Flora
4. 15-12-2011 21:15
 
200 γρ. κονιακ; δεν ειναι πολύ;
 
m54
5. 15-12-2011 21:48
 
Ναι τοσο ειναι το κονιακ ομως την εχω δει και σε αλλη παραλλαγη του με αλλο ποτο παλι 200γρ.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )