Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μανιταρόπιτα Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 07/01/11
man3_420_01

Εύκολη , γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη. Συμπληρώνει κάθε τραπέζι σας . Δεν βάζω φύλλο πάνω για να σερβίρεται και να τρώγεται πιο εύκολα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού
  • 500 γρ. Μανιτάρια φρέσκα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 ζαμπόν(προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σουπ. Λάδι
  • Ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αφού σκουπίσουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα πολύ καλά τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας , την πιπεριά και το μπέικον και το ζαμπόν και ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί και το κρασί σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μια κούπα από τα τυριά μας και ανακατεύουμε.
  • Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το φύλο μας και πάνω ρίχνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε τα τυριά και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει καλά το φύλλο μας κάτω.
man2_420

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μανιτάρια κονσέρβας 2 κουτιά.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε και διαφορετικά είδη μανιταριών φρέσκων.

Προσέχουμε τα τυριά μας να μην είναι πολύ αλμυρά και να είναι κυρίως τυριά που λιώνουν, π.χ gouda.

Το αλάτι εξαρτάται από το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας. Βάλτε λίγο , δοκιμάστε και διορθώστε στο τέλος.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 6424
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-01-2011 11:23
 
Πω, πω με κόλασες Βουλάκι μου, υπέροχη φαίνεται! Τέτοιες λιχουδιές φτιάχνω το Σαβατόβραδο πάντα οπότε την Κυριακή θα σου πω εντυπώσεις! :grin Πάρε τώρα 5 βαθμούς προκαταβολικά! :zzz
 
linmak88
2. 11-01-2011 12:51
 
Βούλα αυτές οι πίτες σου με τρελαίνουν!!!! Εγώ τα φρέσκα μανιτάρια (επειδή δεν πρέπει να πλένονται ) τα ξεφλουδίζω δεν μου αρκεί το σκούπισμα :roll  
Μπαίνει αγαπημένη!!!
 
mariaZ
3. 11-01-2011 13:20
 
Τα λατρεύω τα μανιτάρια και φυσικά λάτρεψα αυτή τη μανιταρόπιτα.
 
sgr
4. 11-01-2011 23:54
 
Καταπληκτική!!! Μπράβο Βουλίτσα..
 
stella2011
5. 12-01-2011 13:23
 
φανταστικη!!!!μπραβο Βουλα!
 
margarita79
6. 11-06-2011 13:08
 
Η συνταγή είναι κόλαση!!! μπράβο! :zzz
 
alexandra83

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός