Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριγανάδα (Ντάκος) τούρτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 16/01/11
dsc_0726_420
Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρετε ριγανάδα σε τραπέζι!!!
Υλικά
Για τη βάση
  • 5 κριθαρένια παξιμαδια (μεγαλα)
  • 1 μικρο κρεμμυδακι (μεγεθος βερυκοκου)
  • 1 πρεζα ριγανη
  • 1 πρεζα αλατι
  • Λιγη σκονη σκορδου
  • 1/2 κουπα καρυδι
  • 4-5 κ.σ λαδι
  • 1 κ.σ μπαλσαμικο ξυδι
Για τη γέμιση τυριού
  • 200γρ.ανθοτυρο
  • 200γρ.φετα
  • 1 γιαουρτι πληρες (αλλιως μπορειτε να βαλετε και κατικι)
  • 2 κ.σ λαδι
  • Ριγανη
Για τα καραμελωμένα ντοματίνια της επικάλυψης
  • 20 περιπου ντοματινια (για να καλυφθει ολη η πανω στρωση)
  • 2 κ.σ λαδι
  • 2 κ.σ μαυρη ζαχαρη
  • 1 κ.σ μπαλσαμικο ξυδι
  • 1 κ.γ μελι
  • Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Βαζουμε ολα τα υλικα για τη βαση στο μουλτι(το παξιμαδι μισο μισο γιατι προφανως δεν χωραει ολο μαζι).
  • Στρωνουμε το μειγμα σε μια φορμα που ανοιγει και το παταμε με ενα κουταλι να γινει συμπαγες. Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο λαδακι.
  • Βαζουμε τη φορμα στο ψυγειο για καμμια ωριτσα να σφιξει η βαση.
  • Αναμιγνυουμε σε ενα μπωλ ολα τα υλικα για την κρεμα τυριου και τα παταμε με ενα πηρουνι καλα-καλα μεχρι να ενωθουν.
  • Απλωνουμε τη γεμιση πανω απο τη βαση και ξαναβαζουμε στο ψυγειο.
  • Σε ενα τηγανι αντικολλητικο βαζουμε το λαδι μαζι με τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει.
  • Ριχνουμε τα ντοματινια κομμενα στη μεση, προσθετουμε αλατι και πιπερι και ανακατευουμε συνεχως σε δυνατη φωτια μεχρι να καραμελωσουν.
  • Στο τελος ριχνουμε τη ριγανη, το μπαλσαμικο και το μελι.
  • Αφηνουμε να κρυωσουν λιγο.
  • Τοποθετουμε τα ντοματινια στην τουρτα με την κομμενη μερια προς τα κατω και περιχυνουμε με την καραμελα που εχει σχηματιστει στο τηγανι μας.
  • Διατηρουμε την ντακοτουρτα στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλα και σερβιρουμε σε κομματια!!!! 
Καλη επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 28455
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 21-01-2011 04:31
 
Εγώ αυτό πρώτη φορά το βλέπω και έχω εντυπωσιαστεί. Φοβερή συνταγή :zzz :zzz
 
voula
2. 21-01-2011 08:21
 
Εκπληκτικό :eek :eek !!! 
Πανέμορφη παρουσίαση και υπέροχη ιδέα για πρώτο πιάτο! Μπράβο, Μαργαρίτα!!!! 
Την ονομασία ριγανάδα την συναντώ πρώτη φορά...σε πια περιοχή ακούγεται?
 
Flora
3. 21-01-2011 10:02
 
Ριγαναδα λεμε τον ντακο στην Κεφαλλονια...φανταζομαι το λενε και αλλου ετσι..νομιζω... 
Ειναι πολυ εντυπωσιακο ορεκτικο-σαλατα.Εχει ολη τη γευση του ντακου και κοβεται σε ομορφα κομματια.Σας ευχαριστω!
 
margarita79
4. 21-01-2011 12:29
 
Έχω μείνει άφωνη!!! Ξετρελάθηκα με την ιδέα! Ανυπομονώ να τη φτιάξω!
 
katerina
5. 21-01-2011 12:42
 
Απλά τέλειο !!!!!
 
christia
6. 21-01-2011 13:36
 
Μαργαρίτα, είσαι στα φόρτε σου!!! :eek :eek :eek Πολύ όμορφη παρουσίαση, τί να πω; Για άλλη μια φορά εκπληκτική! ;)  
Εμείς όταν είχαμε πάει στη Λευκάδα έκαναν γιορτή ριγανάδας πάνω στην Καρυά με μουσική ζωντανή και πρόσφεραν άφθονο κρασί και ριγανάδα την οποία έφτιαχναν με παξιμάδι-ντομάτα-αντζούγιες-ρίγανη (δεν θυμάμαι αν έβαζαν και τυρί). Είχαμε περάσει πολύ όμορφα!
 
nayia
7. 21-01-2011 20:09
 
θΈΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ μΑΡΤΖΗ!! ΟΜΩς ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΚΕΥΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΙς ΤΑ ΑΛΕΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΣΟΥΝ ΌΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ...??????
 
pastaflora
8. 21-01-2011 20:41
 
Οχι δεν τα βρεχουμε κ.Αρετη...Μια χαρα μαλακωνουν εφοσον τα τριβουμε στο μουλτι και δενουν μεταξυ τους μεσα στη φορμα .Μαλλον δεν προσεξατε καλα τα υλικα.Ειναι 4-5 κ.σ λαδι,συν το ξυδι,συν η υγρασια απο Το κρεμμυδακι ,συν τα καρυδια που εχουν και αυτα το λαδακι τους οταν αλεθουν.Γραφω αναλυτικα στην εκτελεση πως αν χρειαστει λιγο λαδακι ακομα το προσθετουμε,ομως δε φτιαχνουμε ζυμαρι..φανταστειτε οτι κανουμε κατι σαν βαση cheesecake και φυσικα το αποτελεσμα ειναι τριφτο οπως φαινεται και στη φωτογραφια.Για αυτο αλλωστε βαζω παντα φωτογραφιες..μια εικονα χιλιες λεξεις..Καλη σας επιτυχια!
 
margarita79
9. 24-01-2011 12:15
 
Παιδάκι μου δεν αμφιβάλω για την επιτυχια της συντσγής σου, απλά φοβοομουνα μήπως δεν δέσει η βάση και διαλύετα....αφού όμως την το λές σίγουρα τοτε εντάξει, εγώ απλά μια απορία είχα...
 
pastaflora
10. 26-01-2011 22:58
 
Μαργαρίτα το έκανα και ήταν πάρα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό. Δροσερό , ελαφρύ και η γεύση του σαν να τρως κανονικό «ντάκο». Φαίνεται πιο δύσκολο, αλλά τελικά είναι εύκολο. Καθιερώνεται!!! 
 
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 21/01/11 )