Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρετε ριγανάδα σε τραπέζι!!! Υλικά
Για τη βάση - 5 κριθαρένια παξιμαδια (μεγαλα)
- 1 μικρο κρεμμυδακι (μεγεθος βερυκοκου)
- 1 πρεζα ριγανη
- 1 πρεζα αλατι
- Λιγη σκονη σκορδου
- 1/2 κουπα καρυδι
- 4-5 κ.σ λαδι
- 1 κ.σ μπαλσαμικο ξυδι
Για τη γέμιση τυριού - 200γρ.ανθοτυρο
- 200γρ.φετα
- 1 γιαουρτι πληρες (αλλιως μπορειτε να βαλετε και κατικι)
- 2 κ.σ λαδι
- Ριγανη
Για τα καραμελωμένα ντοματίνια της επικάλυψης - 20 περιπου ντοματινια (για να καλυφθει ολη η πανω στρωση)
- 2 κ.σ λαδι
- 2 κ.σ μαυρη ζαχαρη
- 1 κ.σ μπαλσαμικο ξυδι
- 1 κ.γ μελι
- Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση - Βαζουμε ολα τα υλικα για τη βαση στο μουλτι(το παξιμαδι μισο μισο γιατι προφανως δεν χωραει ολο μαζι).
- Στρωνουμε το μειγμα σε μια φορμα που ανοιγει και το παταμε με ενα κουταλι να γινει συμπαγες. Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο λαδακι.
- Βαζουμε τη φορμα στο ψυγειο για καμμια ωριτσα να σφιξει η βαση.
- Αναμιγνυουμε σε ενα μπωλ ολα τα υλικα για την κρεμα τυριου και τα παταμε με ενα πηρουνι καλα-καλα μεχρι να ενωθουν.
- Απλωνουμε τη γεμιση πανω απο τη βαση και ξαναβαζουμε στο ψυγειο.
- Σε ενα τηγανι αντικολλητικο βαζουμε το λαδι μαζι με τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει.
- Ριχνουμε τα ντοματινια κομμενα στη μεση, προσθετουμε αλατι και πιπερι και ανακατευουμε συνεχως σε δυνατη φωτια μεχρι να καραμελωσουν.
- Στο τελος ριχνουμε τη ριγανη, το μπαλσαμικο και το μελι.
- Αφηνουμε να κρυωσουν λιγο.
- Τοποθετουμε τα ντοματινια στην τουρτα με την κομμενη μερια προς τα κατω και περιχυνουμε με την καραμελα που εχει σχηματιστει στο τηγανι μας.
- Διατηρουμε την ντακοτουρτα στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλα και σερβιρουμε σε κομματια!!!!
Καλη επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 28455 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |