Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουσακάς με φακές και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Τετάρτη, 15/12/10
Μια άλλη άποψη......!!!! Σε αντίθεση με το μουσακά με κιμά, γίνεται πάρα πολύ ελαφρύς.
Υλικά (για 6 - 8 άτομα)
  • 100 γρ. φακές
  • 100 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 125 γρ. πολτό ντομάτας
  • 2-3 μελιτζάνες (σε φέτες)
  • 3-4 πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα (σε φέτες)
  • 2 ντομάτες (σε χοντρές φέτες)
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Aλάτι και πιπέρι
  • λίγο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Για τη "μπεσαμέλ":

  • 3 κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • 2-3 κουταλιές γιαούρτι 2%
Εκτέλεση
  • Αλείφουμε τις μελιτζάνες ελαφρά με λίγο λάδι (1 κουταλιά) και ψήνουμε στο γκριλ, 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Εν τω μεταξύ, σιγοβράζουμε τις φακές για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν το νερό τους.
  • Zεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τις φακές με τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Tα αφήνουμε στο τηγάνι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Μοιάζει περίπου με κιμά.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι χτυπώντας με σύρμα να διαλυθεί. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο, γιαούρτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και βάζουμε σε στρώσεις από κάτω προς τα επάνω: τις πατάτες, τις μελιτζάνες, το μίγμα με τις φακές και τα μανιτάρια, μία ακόμη στρώση μελιτζάνες (προαιρετικά) και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, 40 περίπου λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6018
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 19-01-2011 13:36
 
Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο είδος αλεύρι ολικής?
 
christia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/02/11 )