Ένα λαχανικό με υπέροχο βαθυκόκκινο χρώμα και υψηλή θρεπτική αξία Υλικά
- 1 -1 ½ κιλό παντζάρια με τα φύλλα τους
- ½ φλ. λάδι
- 1/3 φλ. ξύδι
- Αλάτι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση - Κόβουμε τα φύλλα και τα βλαστάρια από τους βολβούς, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε νερό που βράζει. Αφήνουμε να βράσουν αλλά όχι πολύ, πρέπει να κρατάνε. Βγάζουμε τα φύλλα και μέσα στο νερό ρίχνουμε τους βολβούς (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό).
- Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα παντζάρια μας.
- Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε στο πιάτο μας στη μέση τα φύλλα και γύρω γύρω τις φέτες.
- Σ΄ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το σκόρδο περασμένο από την πρέσα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Τα υλικά της σάλτσας μπορούν ν΄ αυξομειωθούν, ανάλογα με τα γούστα σας. Όσο πιο φρέσκα είναι τα παντζάρια τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύονται. Πρέπει να βράζονται σε λίγο νερό όπως όλα τα λαχανικά άλλωστε. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13840 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |