Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Σάμαλι Νηστίσιμο
Σάμαλι Νηστίσιμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι αμμωνία
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Φλούδα ενός λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
Βουτυρώνετε ένα ταψί
Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )