Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκές μπάρες λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 27/01/11
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκές μπάρες λεμονιού
Σελίδα 2

lemon_bars_8

Ένα καταπληκτικό κέρασμα, μεταξύ τάρτας ή brownie!!! Μαλακό και τραγανό ταυτόχρονα, γλυκό και ξινό αλλά πάνω απ’ όλα διαφορετικό και πολύ-πολύ εύκολο. Την αρχική ιδέα τη βρήκα στο allrecipes.com, δοκιμάστε το…

Υλικά (για πυρέξ 20x33cm)

Για τη βάση:

  • 1 ¾ της κούπας τσαγιού αλεύρι
  • 2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα τσαγιού βούτυρο, παγωμένο, σε κομμάτια

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 1 ½ της κούπας τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ της κούπας τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 4 αυγά
  • ½ της κούπας τσαγιού χυμό λεμονιού (3 μέτρια λεμόνια)
  • ½ κούπα έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
lemon_bars_1

lemon_bars_2

lemon_bars_3

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι, τρίβοντας το βούτυρο με αλεύρι και τη ζάχαρη ώστε να επιτύχουμε μια τριφτή ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη να καλύψει ομοιόμορφα όλον τον πάτο του.
  • Ψήνουμε για 20’ ή μέχρι να χρυσίσει όμορφα η βάση μας.
lemon_bars_4

lemon_bars_5

lemon_bars_6

  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε με την κρέμα την ψημένη βάση, όπως τη βγάλαμε από το φούρνο και ψήνουμε ακόμη 20’-22’.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε κομμάτια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τρώγονται κρύα.
lemon_bars_7
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 17965
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 01-02-2011 13:29
 
εχω παθει πλακα!!Φανταστικο γλυκακι !Και η παρουσιαση...αλλο πραγμα!!!Μπραβο φλωρα!!Πες μου μονο ειναι κρεμωδες απο πανω ? 
Τελειο,τελειο!!!
 
margarita79
2. 01-02-2011 16:52
 
ΑΝ ΤΟ ΕΦΤΕΙΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. 
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ.
 
SULAKI1972
3. 01-02-2011 19:54
 
Αχ βρε Φλώ τι εφτιαξες πάλι!!!!! Αγαπητή φίλη Sulaki δεν χρειάζεται να το φτιάξουμε ξέρουμε οτι οι συνταγές της Φλώρας είναι εγγύηση!!!
 
mariaZ
4. 02-02-2011 00:35
 
Καλά Φλωρα τέλειο γλυκάκι. Φοβερή συνταγή. 
Α... ξέχασα να σου πω, έχω και όλα τα υλικά. :grin :grin :grin
 
voula
5. 02-02-2011 08:18
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια :)  
Είναι ένα διαφορετικό γλυκάκι από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Μαργαρίτα, η κρέμα που μπαίνει από πάνω με το ψήσιμο σφίγγει αρκετά. Είναι μαλακή μεν στην υφή αλλά δεν τρέχει κιόλας, είναι σταθερή. 
Βούλα, πες μου εντυπώσεις αν το φτιάξεις... 
Sulaki1972, η συνταγή μόλις αναρτήθηκε :roll ...εκτός από μένα (που οι εντυπώσεις και οι φωτογραφίες μου καταγράφησαν :roll ) δεν νομίζω να πρόλαβε να το φτιάξει κανείς άλλος...γιατί δεν κάνεις εσύ την αρχή!
 
Flora
6. 05-02-2011 17:33
 
Tέλειες οι μπάρες λεμονιού. Μόλις τις έφτιαξα. Θέλει όμως προσοχή στο ψήσιμο η βάση. Παρ' ολίγο να μου καεί. Ίσως οι 180 βαθμοί στην δική μου κουζίνα να είναι πολύ υψηλοί. Την επόμενη φορά θα την ψήσω στους 160. Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι γευστικότατη και πολύ εντυπωσιακή.
 
MARY2
7. 08-02-2011 08:15
 
Ευτυχώς το πρόλαβες ;) Η αλήθεια είναι πως φούρνος από φούρνο διαφέρει...προσοχή λοιπόν! 
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν :zzz
 
Flora
8. 12-03-2011 11:47
 
Επειδη εχουν μπερδευτει τα υλικα μπορεις σε παρακαλω να γραψεις τα υλικα της κρεμας, βεβαια κοιταξα στο αλλο σιτε για βοηθεια, αλλα μαλλον εφτιαξες διπλη δοση. Το γλυκο φαινεται τελειο και θελω να το δοκιμασω με πορτοκαλι. Εαν το κανω θα σας βαλω φωτο. και θα σας πω εντυπωσεις!
 
georgi79
9. 12-03-2011 11:49
 
Μπορεσα και τα ειδα καθαρα!
 
georgi79
10. 13-03-2011 08:02
 
Ωραία ιδέα και το πορτοκάλι ;) 
Θα περιμένουμε εντυπώσεις :)
 
Flora
11. 13-03-2011 12:24
 
Βγηκε πολυ ωραιο με σανγουινι!! Θα σας εβαζα φωτο αλλα δεν ξερω πως.Δοκιμαστε απλα λιγο λιγοτερη ζαχαρη λογω το οτι το πορτοκαλι ειναι πιο γλυκο.
 
georgi79
12. 14-03-2011 08:11
 
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε;) Την επόμενη φορά θα το φτιάξω κι εγώ με πορτοκάλι! 
Όσο για τη φώτο, μπορείς να την ανεβάσεις στο www.photobucket.com και να κάνεις επικόλληση τo "IMG code" που θα σου δώσει εδώ.
 
Flora
13. 14-03-2011 19:31
 
Σήμερα ξαναέφτιαξα αυτό το γλυκό βάζοντας μαύρη ζάχαρη και ξύσμα από μισό λεμόνι και βγήκε καταπληκτικό. Είναι το νοστιμότερο γλυκό που έχω φτιάξει ποτέ Φοβερή συνταγή! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. :grin
 
soultana
14. 15-03-2011 08:11
 
Χαίρομαι που σας αρέσει τόσο :)  
Σ' ευχαριστώ και για την προσθήκη ;)
 
Flora
15. 17-03-2011 11:55
 
Ένα θα πω: 
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
 
tamar


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )