Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan PV - Χρωματιστό κοτόπουλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από AuroraV   
Πέμπτη, 27/01/11

Την συνταγή αυτή την είχα αναφέρει στο forum της δίαιτας Dukan, αλλά την περνάω και εδώ για να μπορεί να βρεθεί από τους ενδιαφερόμενους πιο εύκολα. Είναι μια συνταγή που έκανα από παλιά, προσαρμοσμένη σε Dukan…

Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες όπως θέλετε, αλλά χωρίς πέτσα
  • Χυμός ντομάτας (περίπου 250 ml -- εξαρτάται από το πόσο ζουμερό το θέλετε)
  • 250 ml ζωμός λαχανικών (τον έφτιαξα από κύβο λαχανικών με low-carbs)
  • Πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
  • 1-2 πράσα
  • Μερικές σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκος δυόσμος, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση (στο αλάτι λίγο προσοχή)
  • 300 gr γιαούρτι 0% ή fromage frais 0%
  • Λίγο λάδι -- από τα tolerated υπολογίστε τις μερίδες και θυμηθήτε 3 gr per day

dukan

Οδηγίες
  • Ψιλοκόβετε και ανακατεύεται το σκόρδο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι με 3-4 κουταλιές λάδι (ανάλογα με τις μερίδες και με το πόσο θέλετε να τρώτε κάθε μέρα) και αλείβετε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα γιατί παίρνει φοβερό άρωμα το κοτόπουλό σας.
  • Κόβετε τις πιπεριές και το πράσο σε κομμάτια.
  • Σε σκεύος φούρνου που να κλείνει βάζετε τον χυμό ντομάτας και το κοτόπουλο. Το ψήνετε για σαράντα λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, γυρνώντας τα κομμάτια μια φορά κατά την διάρκεια.
  • Προσθέτετε τα λαχανικά περιχύνοντας τα με τον ζωμό. Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα.
  • Αφαιρείτε από το σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά, αλλά δεν το πλένετε ακόμα, γιατί στον πάτο του έχει έναν πολύ ωραίο ζωμό που αν τον ξύσετε τον βάλετε μαζί το γιαούρτι και την πάπρικα σε ένα κατσαρόλι και το βράσετε θα σας δώσει μια καταπληκτική σάλτσα για το φαγητό σας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11087
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/01/11 )