Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ραβιόλι με τρούφα και σύγκλινο Μάνης
Ραβιόλι με τρούφα και σύγκλινο Μάνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 01/02/11
trouffle_ravioli_logo

Πριν μερικές μέρες ο άντρας μου έκανε δώρο ένα βαζάκι ελληνική τρούφα Πίνδου και ελαιόλαδο αρωματισμένο με αυτό το καταπληκτικό μανιτάρι.  Στην Ιταλία είχαμε φάει ένα πιάτο με φρέσκα νιόκι, προσούτο και τρούφα το οποίο προσπάθησα να επαναλάβω. Αντί για προσούτο χρησιμοποίησα, το δικό μας, σύγκλινο Μάνης και αντί για νιόκι που δεν προλάβαινα να φτιάξω, έβαλα φρέσκα ραβιόλι, γεμιστά με πορτσίνι και ρικότα. Δεν έτυχε….πέτυχε!!!

Αν σας βρεθεί ποτέ τρούφα δοκιμάστε τη με αυτό τον τρόπο, η γεύση της είναι ανεπανάληπτη. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή μπορείτε να βρείτε εδώ

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 250γρ. φρέσκα ραβιόλι (ή νιόκι)
  • 50-70γρ. σύγκλινο κομμένο σε λεπτά κομμάτια + 1 κ.σ.  τρουφέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. τρουφέλαιο
  • 1 κ.σ. λεπτές φέτες  μαύρης τρούφας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. Παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
Εκτέλεση
troufaΒράζετε τα ραβιόλι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη μαζί με ½ φλ.  από το νερό που τα βράσατε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι που να χωρά τα ζυμαρικά ζεστάνετε λίγο το βούτυρο και σωτάρετε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα ραβιόλι με το νερό, φέρνετε μια-δυο γύρες και περιχύνετε με το τρουφέλαιο και την τρούφα. Ρίχνετε και την κρέμα, παρμεζάνα, αλάτι και  πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις και σερβίρετε στα πιάτα.Φροντίστε τα ζυμαρικά να είναι "ζουμερά" και να μην έχουν χάσει την υγρασία τους.

Στο μεταξύ σε άλλο τηγανάκι έχετε ζεστάνει το λάδι τρούφας και σωτάρετε για λίγο το σύγκλινο ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να αρωματιστεί. Το μοιράζετε πάνω από τα πιάτα, γαρνίρετε με μία-δύο φετούλες  τρούφας και σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8070
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 07-02-2011 09:44
 
Που θα βρω λαδι τρουφας?Καλα συγκλινο ξερω...αχ εχω κολλησει ειναι φανταστικα τα ραβιολια σου!!!!Μπραβο φλο μου!
 
margarita79
2. 07-02-2011 11:07
 
Απλά καταπληκτικό !!! Τρέχουν τα σάλια μου !!! :p
 
doraki
3. 07-02-2011 13:19
 
*Η Φλώρα στα καλύτερά της* θα χαρακτήριζα την περίοδο αυτή της ζωή σου. Και να μην ξέραμε τα ευχάριστα θα το καταλαβαίναμε από τις συνταγές σου.  
Δώσε πληροφορίες που βρήκε ο Γκι την τρούφα και όταν πάω Σπάρτη θα σου φέρω το καλύτερο σύγκλινο που έχεις δοκιμάσει!! 
Πάλι συνταγή που μου λείπει βασικό συστατικό... :cry :cry :cry :cry
 
voula
4. 07-02-2011 14:15
 
Η εταιρία που το παράγει λέγεται "Γης έργον" και υπάρχει σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και e-shops. 
 
(Ναι, δεν θυμάμαι τη διευθυνση του μαγαζιού...)
 
gmelachrinos
5. 08-02-2011 08:21
 
Τρούφα και λάδι τρούφας θα βρείτε σε μεγάλα delicatessen. Βούλα, θα ψάξω μήπως έχει κρατήσει κάπου απόδειξη να σε ενημερώσω για την διεύθυνση...με δελέασες τα μάλα με το σπαρτιάτικο σύγκλινο :upset :upset  
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/02/11 )