Τώρα που έρχονται Απόκριες επιβάλλεται ένα ωραίο γαλακτομπούρεκο. Δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο (το μυστικό του είναι το λικέρ μπανάνα που βάζουμε στην κρέμα και τ' ασπράδια που τα κάνουμε μαρέγκα) Υλικά Για την κρέμα - 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 8 φλιτζάνια γάλα
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (εγώ χρησιμοποιώ ΒΙΤΑΜ)
- 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ μπανάνα½ κιλό φύλλο
Για το σιρόπι - 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- τη φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση - Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Στο μίξερ χτυπάμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τους κρόκους. Σ’ αυτό το μίγμα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη 2 φλυτζάνια), το βούτυρο, τις βανίλιες και το ποτό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Στην κρέμα αυτή θα ρίξουμε και το μίγμα αυγών-ζάχαρης και θα ανακατέψουμε μέχρι να πήξει.
- Σε ταψί Νο 38 θα στρώσουμε 5 φύλλα κάτω, θα ρίξουμε την κρέμα μας και θα σκεπάσουμε με τα υπόλοιπα. Εγώ τα βουτυρώνω και λίγο ανάμεσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή όπως φήνουμε συνήθως τα γλυκά μας.
Το σιρόπι το βράζουμε για 5' και το ρίχνουμε κρύο στο γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Είναι πολύ νόστιμο και αφράτο. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε. Απαραίτητο το ποτό μπανάνα. Καλή επιτυχία!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12712 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |