Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Γαλακτομπούρεκο Νο.08 (αφράτο και νόστιμο)
Γαλακτομπούρεκο Νο.08 (αφράτο και νόστιμο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ioli2010   
Παρασκευή, 04/02/11

Τώρα που έρχονται Απόκριες επιβάλλεται ένα ωραίο γαλακτομπούρεκο.
Δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο (το μυστικό του είναι το λικέρ μπανάνα που βάζουμε στην κρέμα και τ' ασπράδια που τα κάνουμε μαρέγκα)

Υλικά

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 8 φλιτζάνια γάλα
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (εγώ χρησιμοποιώ ΒΙΤΑΜ)
  • 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ μπανάνα½ κιλό φύλλο

Για το σιρόπι

  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • τη φλούδα από ένα λεμόνι 
Εκτέλεση
  • Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τους κρόκους. Σ’ αυτό το μίγμα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
  • Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη 2 φλυτζάνια), το βούτυρο, τις βανίλιες και το ποτό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Στην κρέμα αυτή θα ρίξουμε και το μίγμα αυγών-ζάχαρης και θα ανακατέψουμε μέχρι να πήξει.
  • Σε ταψί Νο 38 θα στρώσουμε 5 φύλλα κάτω, θα ρίξουμε την κρέμα μας και θα σκεπάσουμε με τα υπόλοιπα. Εγώ τα βουτυρώνω και λίγο ανάμεσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή όπως φήνουμε συνήθως τα γλυκά μας.

Το σιρόπι το βράζουμε για 5' και το ρίχνουμε κρύο στο γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Είναι πολύ νόστιμο και αφράτο. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε. Απαραίτητο το ποτό μπανάνα.

Καλή επιτυχία!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12712
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 11-02-2011 13:01
 
polu kali....omws to liker mpanana den xalaei thn klasiki geusi tou galaktompourekou?
 
xrivoul
2. 11-02-2011 13:36
 
Όχι, αντιθέτως του δίνει μια εξαιρετικά φίνα γεύση. Αυτή τη συνταγή την φτιάχνουν στον Πύργο Ηλείας. 
Εγώ την υιοθέτησα γιατί στο γαλακτομπούρεκο δεν μου αρέσει η μυρωδιά του βούτυρου γάλακτος που έχουν οι περισσότερες συνταγές και το συγκεκριμένο πίστεψέ με έχει πολύ ωραία γεύση. 
Τουλάχιστον όσοι το έχουν φάει έχουν ξετρελαθεί.
 
ioli2010
3. 11-02-2011 19:44
 
tha dokimastei siiiiigoura tote mou aresei i idea tis maregkas :grin
 
xrivoul
4. 11-02-2011 22:52
 
Πρέπει να είναι πολύ ωραίο και σίγουρα αφράτο με τη μαρέγκα. Για το λικέρ μπανάνας δεν το ήξερα. Θα το δοκιμάσω όμως.
 
voula
5. 12-02-2011 08:57
 
Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά του.Του δίνει πολύ νόστιμη γεύση.Βέβαια μπορείτε να βάλετε και λιγότερο από ένα ποτήρι του κρασιού εάν θέλετε. Δοκιμάζετε την κρέμα και προσθέτετε αναλόγως.
 
ioli2010
6. 12-02-2011 14:19
 
Κι εγώ θα το δοκιμάσω...με ιντριγκάρει πολύ το λικεράκι που έχει μέσα :grin
 
Flora
7. 07-04-2011 23:27
 
Το λικερ μπανανας που ακριβως το βρισκετε παιδια? εχω παει σε αρκετα super market και μαλιστα μεγαλα και δεν το βρηκα!
 
eirinoula
8. 18-04-2011 12:35
 
Ειρηνούλα από σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλο)το είχα πάρει την τελευταία φορά και μάλιστα βρήκα της γνωστή εταιρεία που βγάζει τα λικέρ. Τώρα εάν έχεις στη γειτονιά σου καμιά κάβα από τις παλιές που έχουν ξεμείνει μπορεί να βρεις και χύμα.
 
ioli2010

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/02/11 )