Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπριός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από m54   
Κυριακή, 20/02/11
Υλικά
  • 500 γρ. αλευρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. βουτυρο (τυπου βιτάμ)
  • 3 κουτ.σουπας ζαχαρη
  • 100 ml γαλα χλιαρό
  • 3 αυγά ολοκλ. + 2 κροκους
  • 25 γρ. μαγια (όχι ξερή)
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά σε μια λεκάνη και το χλιαρό γαλα. Περιμένουμε 1-2 λεπτά και ζυμώνουμε προσθετοντας τα αυγά ενα-ενα.
  • Τέλος προσθετουμε το βουτυρο, κομμένο σε μικρά κομματια. Ζυμώνουμε πιο γρήγορα.
  • Αφήνουμε να ανεβεί πολλές ώρες (εγώ το αφησα γύρω στις 7 ώρες).
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο φορμες του κεικ μακροστενες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς. Εγώ το έψησα στις αντιστάσεις
  • Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμαρουμε

Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7132
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-02-2011 10:15
 
Μου αρέσουν τα μπριός, αλλά το μόνο που με προβληματίζει μήπως είναι πολλά τ΄αυγά?
 
voula
2. 27-02-2011 12:07
 
και μενα αυτό με προβληματίζει , αλλιώς θα τα εφτιαχνα καθε μέρα! Εδωσα τη συνταγή, οπως ακριβώς μου την εδωσε η φίλη μου , τώρα αν θελεις να δοκιμάσεις να αφαιρεσεις κανενα αυγό , τι να σου πω ... Αν τα καταφερεις ομως πες μου γιατι με ενδιαφερει και μενα .
 
m54

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 25/02/11 )