Υλικά - 500 γρ. αλευρι (για όλες τις χρήσεις)
- 250 γρ. βουτυρο (τυπου βιτάμ)
- 3 κουτ.σουπας ζαχαρη
- 100 ml γαλα χλιαρό
- 3 αυγά ολοκλ. + 2 κροκους
- 25 γρ. μαγια (όχι ξερή)
Εκτέλεση - Ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά σε μια λεκάνη και το χλιαρό γαλα. Περιμένουμε 1-2 λεπτά και ζυμώνουμε προσθετοντας τα αυγά ενα-ενα.
- Τέλος προσθετουμε το βουτυρο, κομμένο σε μικρά κομματια. Ζυμώνουμε πιο γρήγορα.
- Αφήνουμε να ανεβεί πολλές ώρες (εγώ το αφησα γύρω στις 7 ώρες).
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο φορμες του κεικ μακροστενες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς. Εγώ το έψησα στις αντιστάσεις
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμαρουμε
Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7132 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |