Υλικά (για 2 πλεξούδες) - 1 πακέτο Σφολιάτα κανάκη
- 150 γρ. τριμμένη φέτα
- 6 κουτ. του γλυκού πολτό ελιάς
- 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 αβγό
- 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση - Ανοίγετε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το απλώνετε στην πλαστική μεμβράνη του. Το κόβετε κάθετα στην μεγαλύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες.
- Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιά.
- Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε από 2 λωρίδες στην άκρη κάθε λωρίδας ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης και την τυλίγετε σαν ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά και απο την πλευρά που ειναι η πιπερια φλωρίνης.
- Πατάτε τις άκρες του ρολού για να κολλήσουν.
- Πιάνετε 3 λωρίδες από την μία πλευρά και πιέζετε την ζύμη για να κολλήσει και να κολλήσουν μεταξυ τους.
- Ξεκινάτε και πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι.
- Πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από την μία άκρη και την φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
- Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.
- Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 ° C για 45 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.
Καλη επιτυχία! Η γεμιση μπορει να τροποποιηθει με οτι υλικα σας αρεσουν πχ.ζαμπον, μπεικον, τυρι τριμμενο, μανιταρια κτλ. Προσοχη στον πολτο ελιας μην βαλετε παρα πολυ για να μη νοτισει το φυλλο και να μπορεσει να φουσκωσει ομορφα η πλεξουδα σας. Η συνταγή ειναι απο συσκευασια της σφολιάτας Κανάκης. Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 9194 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |