Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πλεξούδα με φέτα, ελιές και πιπεριές
Πλεξούδα με φέτα, ελιές και πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 15/02/11
dsc_0979_420
Υλικά (για 2 πλεξούδες)
  • 1 πακέτο Σφολιάτα κανάκη
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 6 κουτ. του γλυκού πολτό ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
  • Ανοίγετε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το απλώνετε στην πλαστική μεμβράνη του. Το κόβετε κάθετα στην μεγαλύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες.
  • Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιά.  
dsc_0966_420dsc_0967_420dsc_0968_420
  • Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε από 2 λωρίδες στην άκρη κάθε λωρίδας ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης και την τυλίγετε σαν ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά και απο την πλευρά που ειναι η πιπερια φλωρίνης.
  • Πατάτε τις άκρες του ρολού για να κολλήσουν.
  • Πιάνετε 3 λωρίδες από την μία πλευρά και πιέζετε την ζύμη για να κολλήσει και να κολλήσουν μεταξυ τους.
  •  Ξεκινάτε και πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι.
  •  Πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από την μία άκρη και την φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
dsc_0970_420dsc_0972_420dsc_0978_420_01
  • Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.
  • Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 ° C για 45 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. 

Καλη επιτυχία!

Η γεμιση μπορει να τροποποιηθει με οτι υλικα σας αρεσουν πχ.ζαμπον, μπεικον, τυρι τριμμενο, μανιταρια κτλ.

Προσοχη στον πολτο ελιας μην βαλετε παρα πολυ για να μη νοτισει το φυλλο και να μπορεσει να φουσκωσει ομορφα η πλεξουδα σας.

Η συνταγή ειναι απο συσκευασια της σφολιάτας Κανάκης.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 9194
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 21-02-2011 08:31
 
Λατρεμένο !!!!
 
christia
2. 21-02-2011 08:59
 
Tώρα που το ξαναβλέπω θα μου άρεσε πολύ και με γλυκιά γέμιση όπως nutellα και ξηρούς καρπούς ή με γέμιση μαρμελάδα όπως το γεμιστό τσουρεκι !
 
christia
3. 21-02-2011 11:00
 
Με γλυκια γεμιση θα ηταν εξισου ωραιο φτανει η κουβερτουρα ή η νουτελα να μην ειναι μονη της διοτι στεγνωνει αρκετα και καιγεται κατα το ψησιμο και δεν αφηνει ωραια γευση.Για γλυκια πλεξουδα θα προτενα τη ζυμη του κανακη που λεει επανω ζυμη με μαγια θα τη δεις στους καταψυκτες του σ/μ.Θα εχεις ενα τσουρεκι !! 
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτο το μειγμα κρουσαν σοκολατας 
δλδ να αλειψεις την καθε λωριδα με ασπραδι αυγου μετα να απλωσεις την μερεντα στην καθε λωριδα,να την κουβερτουρα και στην αριστερη πλευρα εκει που ειναι τωρα η πιπερια (βλεπε φωτο)να βαλεις τους ξηρους καρπους ή τριμμενο μπισκοτο 8) :p
 
margarita79
4. 21-02-2011 16:57
 
Thanks for the tips !
 
christia
5. 22-02-2011 15:37
 
καλά ε? είναι απίστευτες και οι δυο εκδόσεις και τη αλμυρή και η γλυκιά !!!!!!!!!!!! 
 
συγχαρητήρια Μαργαριτούλα !!!!!
 
mb04
6. 22-02-2011 18:51
 
Εντυπωσιακή η πλεξούδα σου Μαργαρίτα. Μεσογειακή θα την έλεγα εγώ!  
Αλλα και τα tips που μας δίνεις είναι φανταστικά!!!
 
voula
7. 20-09-2019 11:59
 
Την έκανα χθες!Υπέροχη!
 
martri5

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/02/11 )