Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Αρτοποιήματα για αρτοπαρασκευαστή (3 συνταγές)
Αρτοποιήματα για αρτοπαρασκευαστή (3 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από dolly   
Τρίτη, 22/02/11
Ψωμί για αρτοπαρασκευαστή
4vmequ_420
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που δίδονται στον πίνακα.
  • Επιλέγουμε το πρόγραμμα για «κανονικό ψωμί» και περιμένουμε : Χρόνος (ζυμώματος-φουσκώματος-ψησίματος) 3 ώρες.
  • Εάν το θέλετε με ποιο τραγανή κόρα επιλέξτε το πρόγραμμα «ψησίματος» για 30’ επιπλέον.
  • Το ξεφορμάρετε ΠΑΝΤΑ επάνω σε μια μεταλλική σχάρα με κενό από κάτω για να μην μουλιάσει από τους ατμούς.
  • Σερβίρετε μετά από 10’-15’.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
  • Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
  • Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
  • Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.
Μυστικό:
  • Οι κόκκοι γλυκανύσσου μοσχοβολούν περισσότερο από την σκόνη
Καλή επιτυχία!!!!
 
Ψωμί της Δώρας-Dolly's
24lt26uΥλικά:
  • 150 ml νερό
  • 1 κυβάκι σαν ζάρι μαγιά νωπή ή ¾ κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο σε κόκκους ή 2 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
  • (οι κόκκοι έχουν ποιο έντονο άρωμα)
  • 300 γρ. αλεύρι λευκό ή με σιμιγδαλένιο (όχι φαρίνα!)
  • σουσάμι για στόλισμα
Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
  • Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
  • Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
  • Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.
Σκεύη:
  • Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα ή λαδωμένο ταψί
Εκτέλεση:
  • Χρησιμοποιώ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω!
  • Ρίχνω σε λεκάνη το νερό και την μαγιά, περιμένω ένα λεπτό και ανακατεύω για να διαλυθεί.
  • Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφεται παραπάνω και ανακατεύω καλά, ώστε να γίνει ομοιόμορφος πηχτός χυλός – ζύμη.
  • Την τοποθετώ στη φόρμα ή της δίνω το σχήμα του καρβελιού που το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
  • Τα χαράσσω.
  • Βρέχω με ελαφρώς νερομένο πινελάκι και ρίχνω σουσάμι.
  • Βάζω τη φόρμα ή το ταψί στον φούρνο.
Ψήσιμο:
  • Για 30’ μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι βάζω στους 100ο C.
  • Στη συνέχεια ανεβάζω στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.
 
Πετυχημένη επίσης συνταγή για  ψωμί ολικής άλεσης που κάνω κάθε  μέρα...
Υλικά:
  • Αλεύρι  μαύρο (ολικής) 250 γραμ
  • Αλεύρι για ολες τις χρήσεις 250 γραμ.
  • Νερό  350 γραμ
  • Ζάχαρη  1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαγιά  σε σκόνη 1/2  κουτ. σούπας  ή  σε κύβο νωπή μαγιά,  3/4 του κυβου
  • Ελαιόλαδο  2  κουτ. σουπας
  • Αλάτι 1 κουτ. του γλυκού
Η συνταγή  αυτη ειναι η ιδια μονο που η εκτέλεσή της ειναι για κανονικο φουρνο σε ταψακι.... διαβάστε την εκτέλεσή της,  γίνεται και πάλι πεντανοστιμο!
 
Οταν θέλω να φτιάσω ασπρο ψωμί χρησιμοποιώ ό,τι μάρκα νάναι, αυτά στις μπλε σακούλες του κιλού (για όλες τις χρήσεις). Οταν θέλω να κάνω ολικής άλεσης, δηλαδή μαύρο το οποίο μοσχομυρίζει υπέροχακαι ειναι πεντανόστιμο, χρησιμοποιώ μαρκα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 32648
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/02/11 )