Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Πουτίγκα Πορτοκαλιού
Πουτίγκα Πορτοκαλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
21/2 κούπας, που φουσκώνει μόνο του, Αλεύρι
1/2 κουταλάκι Σόδα
1 κουταλάκι Κανέλα
1/4 κουταλάκι Γαρίφαλο
1/4 κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
3 κούπες κομματάκια Πορτοκάλι γλασέ
1/2 κούπας σε κομματάκια, ξερά Δαμάσκηνα
1/2 κούπας Σταφίδες
1 κούπα Χυμός πορτοκαλιού
από 1 πορτοκάλι Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα Ζάχαρη
1/2 κούπα Μαύρη ζάχαρη
2/3 κούπα Βούτυρο
3 Αυγό(ά)
1/3 κούπας Ρούμι

Τρόπος παρασκευής
Σ' ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και τα μυρωδικά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε τα φρουί γλασέ, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, το χυμό πορτοκαλιού, την άσπρη και τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο.
Βράστε τα, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη, 8' περίπου.
Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτικά κι αφήστε το να κρυώσει.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το ρούμι και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, μαζί με το μίγμα του λιωμένου βουτύρου.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί, ελαφρά, μ' ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βραχεί καλά το αλεύρι.
Αδειάστε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για πουτίγκα, με καπάκι.
Κλείστε και κουμπώστε τη φόρμα και βάλτε την μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με βραστό νερό, που να φτάνει ως τη μέση.
Καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε την πουτίγκα 4 ώρες.
Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει, αλλά ούτε και να σταματήσει ο βρασμός.
Αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα.
Ανοίξτε το κούμπωμα κι αναποδογυρίστε την πουτίγκα σε πιατέλα.
Γαρνίρετε με καραμελωμένες λωρίδες πορτοκάλι και περιχύστε με σάλτσα που θα ετοιμάσετε από μαρμελάδα πορτοκάλι.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά 1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι, ώσπου να λιώσει.
Περάστε την από λεπτή σίτα και περιχύστε μ' αυτή την πουτίγκα.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )