Το ξέρω είναι πολύ γνωστή συνταγή. Συζητούσα προχθές με μια φίλη και μου τη θύμισε. Την έχουμε και σε κάτι παλιά σχόλια αλλά είπα να την βάλω να την έχουμε και μόνη της . Ίσως κάποιος να μην την ξέρει. Δεν είναι η μπουγάτσα με την πλούσια κρέμα, αλλά η γεύση της θα σας την θυμίσει σίγουρα και φυσικά είναι πολύ καλύτερη από αρκετές ετοιματζίδικες. Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ζαχαρούχο
- 2 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Άχνη , κανέλλα
Εκτέλεση - Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το τυλίγουμε σαν βεντάλια και το βάζουμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο πυρέξ. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα μας. Προσέχουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε τα φύλλα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν καλά τα φύλλα μας πάνω και κάτω.
- Ανακατεύουμε ελαφρά το ζαχαρούχο με το νερό και τις βανίλιες και ρίχνουμε πάνω στα φύλλα μας και πάλι προσέχοντας να πάει και μέσα στις πτυχές το μίγμα μας.
- Βάζουμε στο φούρνο για περίπου άλλα 30 λεπτά ή έως ότου η μπουγάτσα μας να μην έχει υγρά.
- Αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Με το βούτυρο γίνεται πιο αρωματική Μπορείτε για ποτήρι να χρησιμοποιήσετε το κουτάκι από το ζαχαρούχο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 22083 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |