Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπουγάτσα εύκολη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 24/02/11
P1010717

Το ξέρω είναι πολύ γνωστή συνταγή. Συζητούσα προχθές με μια φίλη και μου τη θύμισε. Την έχουμε και σε κάτι παλιά σχόλια  αλλά είπα να την βάλω να την  έχουμε και μόνη της . Ίσως κάποιος να μην την ξέρει. Δεν είναι η μπουγάτσα με την πλούσια κρέμα, αλλά η γεύση της θα σας την θυμίσει σίγουρα και φυσικά είναι πολύ καλύτερη από αρκετές ετοιματζίδικες.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ζαχαρούχο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Άχνη , κανέλλα
Εκτέλεση
p1010696_420
p1010698_420
p1010702_420
  • Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το τυλίγουμε σαν βεντάλια και το βάζουμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο πυρέξ. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα μας. Προσέχουμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε τα φύλλα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν καλά τα φύλλα μας πάνω και κάτω.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά το ζαχαρούχο με το νερό και τις βανίλιες και ρίχνουμε πάνω στα φύλλα μας και πάλι προσέχοντας να πάει και μέσα στις πτυχές το μίγμα μας.
  • Βάζουμε στο φούρνο για περίπου άλλα 30 λεπτά ή έως ότου  η μπουγάτσα μας να μην έχει υγρά.
  • Αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
p1010703_420
p1010710_420
p1010711_420

Με το βούτυρο γίνεται πιο αρωματική

Μπορείτε για ποτήρι να χρησιμοποιήσετε το κουτάκι από το ζαχαρούχο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 18208
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 02-03-2011 07:46
 
Πανεύκολη,πεντανόστιμη,λαχταρισ τή μπουγάτσα! δεν περιέχει ζάχαρη και αυγά,είναι και υγιεινή! είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά,την φτιάχνω συχνά και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε ξαφνικές επισκέψεις.Μπράβο,καλά έκανες και ανέβασες την συνταγή,ίσως υπάρχουν άτομα που δεν την γνωρίζουν και είναι ευκαιρία να την μάθουν!
 
labrini58
2. 02-03-2011 13:07
 
Εγω σιγουρα δεν τη γνωριζω και την ψαχνω καιρο τωρα. Όντως φαινεται ευκολη και θα τη δοκιμασω σημερα κιόλας!Μια ερωτηση μονο για τι δεν καταλαβα κατι με τα φυλλα: τα τυλιγουμε ετσι σα βενταλια και το καθενα καλυπτει ολη την επιφανεια του πυρεξ(δηλ το ενα πανω στο αλλο) ή ετσι πως ειναι σουρωμενα τα τοποθετουμε το ενα διπλα στο αλλο μεχρι να καλυψουμε ολη την επιφανεια του πυρεξ?
 
mal
3. 02-03-2011 18:53
 
mal τα τοποθετούμε όπως είναι σουρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του πυρέξ. Να τη δοκιμάσεις είναι εύκολη και γρήγορη.
 
voula
4. 03-03-2011 16:48
 
Voula, ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!! Ποτε δεν εχω φτιαξει κατι τοσο ευκολα τοσο γρηγορα και τοσο πετυχημενο γευστικα, με τοσο απλα υλικα!!!Απιθανο πραγματικα!!Θα το πω σε ολες μου τις φιλες αυριο στη δουλεια, να σαι καλα :) :) :)
 
mal
5. 04-03-2011 15:48
 
den tin ixera kai mono pou den exei avga arkei.....thanks kai sigoura tha tin ftiaxo
 
reakon
6. 07-03-2011 02:46
 
Τελεια ,εγω την ηξερα αλλα δεν την ειχα δοκιμασει εως τωρα.Με το ζορι προλαβα να φωτογραφισω αυτο το κομματι  
 
margarita79
7. 07-03-2011 16:59
 
Γιάμι!!! :zzz  
Παρόμοια, φτιάχνω με αυγά, γάλα και ζάχαρη, θα τη δοκιμάσω κι έτσι, φαίνεται ακόμη πιο εύκολη ;)
 
Flora
8. 20-03-2011 10:29
 
Μπράβο σου που ανέβασες την συνταγή ήταν απλά πανεύκολη λαχταριστή και τέλεια!!! :p
 
nadin
9. 20-11-2011 19:25
 
Είναι καταπληκτική μπουγάτσα,μ\'αρέσει πιο πολύ απ΄τις έτοιμες στο εμπόριο.Κάτι πρόσθετο που κάνω είναι. 
Την ώρα που σουφρώνω τα φύλλα, πασπαλίζω που και που με σιμιγδάλι.Γίνεται πιο γεμάτη η κρέμα.
 
Celia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 04/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός