Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Ποικιλία με Ντόνατς
Ποικιλία με Ντόνατς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
350 γρ. Αλεύρι
25 γρ. Βούτυρο
1 κουτ. (και επιπλέον για το άχνισμα) Ζάχαρη
100 γρ. άσπρη Σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
1/2 φακελάκι Μαγιά σε σκόνη
2 κουτ. * Καραμέλα

Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ βάζετε το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το βούτυρο σε κύβους.
Τρίβετε με τα δάχτυλα σας το βούτυρο με το αλεύρι.
Προσθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 200 γρ. χλιαρό νερό.
Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνετε για 5 λεπτά,να γίνει μαλακή ζύμη.
Βάζετε πάλι στο μπολ, σκεπάζετε με βουτυρωμένη διαφανή μεμβράνη και βάζετε σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο
.Ξαναζυμώνετε για 5 λεπτά και πλάθετε 36 μικρά μπαλάκια.
Βάζετε σε βουτυρωμένες λαδόκολλες, σκεπάζετε με βρεγμένο πανάκι και βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε λάδι σε φριτέζα στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε μέσα τα ντόνατς λίγα - λίγα και τα τηγανίζετε να ροδίσουν.
Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους.
Τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.Λιώνετε σε δύο μπολάκια χωριστά την άσπρη και τη σκούρα σοκολάτα και ρίχνετε κουταλάκια επάνω στα ντόνατς. Πασπαλίζετε με τα κομματάκια καραμέλας, βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Για να μην ετοιμάζετε τη δικιά σας καραμέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες καραμέλες βουτύρου και να τις κοπανήσετε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )