Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Μανιταρόσουπα Νο.04 (πεντανόστιμη!)
Μανιταρόσουπα Νο.04 (πεντανόστιμη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Τρίτη, 01/03/11
Υλικά
  • 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια portobello ή champinion κομμένα σε κομμάτια 3*3 εκκ.
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη στο μεγάλο τρίφτη
  • 1 κολοκύθακι τριμμένο στο μεγάλο τρίφτη
  • 1/2  φινόκιο κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • 2 κσ βούτυρο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κούπες ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου (ΟΧΙ ΚΥΒΟ!!!)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 κσ κορν φλαουρ διαλυμένα σε 1 κούπα γάλα με όλα τα λιπαρά
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε χύτρα ή κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο και σωτάρω πράσο, πατάτα, φινόκιο και κολοκυθάκι.
  • Μετά ρίχνω τα μανιτάρια και το ελαιόλαδο και σωτάρω και αυτά.
  • Σβήνω με το κρασί και ρίχνω το ζωμό κρέατος. Αλατοπιπερώνω.
  • Αφήνω να βράσουν σε χύτρα 10-15 λεπτά αφού σφυρίξει.
  • Ανοίγω καπάκι και ρίχνω διάλυμα κορν φλαουρ - γάλα και τέλος το άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζω μέχρι να χυλώσει η σούπα. 

Πρόταση σερβιρίσματος : Φλούδες παρμεζάνας, κλαράκι άνηθο και 1 φέτα μανιτάρι σε κάθε μπολ. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7459
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/03/11 )