Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Μπισκότα Σαμπούκας
Μπισκότα Σαμπούκας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
2 κούπες, για όλες τις χρήσεις, Αλεύρι
1 κουταλιά Μπέικιν Πάουντερ
1/4 κουταλάκι Αλάτι
300 γρ. σε κομμάτια Σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 κούπας Βούτυρο
2 κουταλιές διαλυμένος σε 2 κουταλιές νερό Καφές στιγμής
2 μεγάλα Αυγό(ά)
1 κούπα χοντροαλεσμένη αμυγδαλόψιχα ή Καρυδόψιχα
11/2 κούπας Sambuca λικέρ
1/2 κούπας Ζάχαρη
1 κούπα Αχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ρίξτε κι ανακατέψτε το διαλυμένο καφέ.
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίξτε κι ανακατέψτε το ποτό Sambuca και τα καρύδια.
Αδειάστε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά.
Περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε σε ζύμη μαλακιά.
Καλύψτε και βάλτε τη στην κατάψυξη να σφίξει, 30'.
Αδειάστε τη ζάχαρη άχνη επάνω σε αλουμινόχαρτο.
Κόψτε από τη ζύμη κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, πλάστε μπαλάκια και τυλίξτε τα στη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετήστε τα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα στο επάνω ράφι του φούρνου, με αέρα στους 180 βαθμούς, 10-12' ή ώσπου να σκάσει η επιφάνεια τους.
Βγάλτε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατηρούνται 3 εβδομάδες σε κουτί μπισκότων ή αρκετούς μήνες στην κατάψυξη.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός