Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαυρομάτικα φασόλια (ντερμπιέ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 01/03/11
0143_420
Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 2-3 κρεμμυδάκια δροσερά ψιλοκ. ή 1 μεγάλο ξερό
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκ.(ή μάραθο)
  • 1 ποτήρι λάδι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 γερή κ.σ. αλεύρι
  • πιπέρι-αλάτι.
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό 5', τα τραβάμε απ' τη φωτιά και τα αφήνουμε άλλα 10'-15' σκεπασμένα.
  • Μετά ρίχνουμε κι άλλο νερό μέσα στο τσικάλι να χλιαρίνουν και τα σουρώνουμε (ποτέ δεν σουρώνουμε τα όσπρια καυτά γιατί ξεφλουδίζουν !!!)
  • Βάζουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και νερό να τα σκεπάζει 1-2 δάχτυλα.
  • Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα φασόλια και να σκάσουν. Όταν είναι καλόψητα σε 10'-15' είναι έτοιμα και τα αλατίζουμε.
  • Σε ένα μπώλ βάζουμε το λεμόνι με 1-2 κουτάλες της σούπας ζουμί, το ανακατεύουμε να χλιαρίνει, διαλύουμε μέσα το αλεύρι καλά (με το μιξεράκι του φραπέ για ευκολία) το ρίχνουμε στο τσικάλι,το ανακατεύουμε και το τραβάμε από τη φωτιά.

Αυτή τη διαδικασία στο τέλος με το λεμόνι και το αλεύρι στο Ηράκλειο τη λέμε "ντερμπιέ" και την κάνουμε στα φαγητά για να χυλώσουν και να δέσει το ζουμί. Έψαξε στην αναζήτηση και δεν βρήκα αυτή τη λέξη πουθενά στο Greekmasa.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10860
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 07-03-2011 22:19
 
ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ!! ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊς, ΕΠΊΣΗς ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ ΧΩΡΊς ΛΕΜΟΝΙ, ΕΠΊΣΗς ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ ΚΑΙ ΧΌΡΤΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΤΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΖΕΣ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/02/13 )