Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Μπισκότα Βουτύρου
Μπισκότα Βουτύρου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
250 γρ. Βούτυρο
4 κουτ. Ζάχαρη
1 κουτ. γλ. άρωμα Βανίλια(ες)
250 γρ. Αλεύρι
λίγο Αλάτι
(κερασάκια,νερατζάκια) από γλυκό του κουταλιού ή Φρούτα γλασέ
60 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
Άχνη Ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτετε το άρωμα βανίλιας.
Ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε να γίνει απαλή και σφιχτή ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με τελείωμα αστέρι ή μαργαρίτα.
Πιέζετε και κάνετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, αχιβάδες, αστέρια, μαργαρίτες).
Τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι με ένα κομματάκι από τα φρούτα στο κέντρο τους.
Ψήνετε τα μπισκότα στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 10 -15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν για 1 - 2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Ρίχνετε με κουταλάκι λίγη σοκολάτα στο κέντρο και τα πασπαλίζετε με την άχνη.
Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )