Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Μυδια πλακί με λεμόνι (ουζομεζές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 06/03/11
dsc_0142_420_01
 Υλικά
  • 250γρ μυδια κατεψυγμένα καθαρισμένα
  • 1 κρεμμυδακι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμένη
  • 1 καροτάκι σε κυβάκια
  • 1 σφηνάκι ουζο
  • 1 λεμονι το χυμό του
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2-3 κ.σ μαιντανό
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
Εκτέλεση
  • Ξεπαγώνουμε τα μυδια και τα ξεπλενουμε σε ενα σουρωτήρι
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι με το σκόρδο στο λάδι και προσθετουμε το καροτακι και τα μυδια να τσιγαριστουν ελαφρα.
  • Σβηνουμε με το ουζο.
  • Προσθετουμε αλατι και πιπερι και το χυμο λεμονιου συν τη μουσταρδα.
  • Αφηνουμε να σιγοβρασουν και να χυλωσουν.
  • Λιγο πριν τα σβησουμε προσθετουμε τον μαιντανο ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε με ουζάκι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6495
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 10-03-2011 08:35
 
Πολύ ωραία συνταγή. Ότι πρέπει για τις νηστείες. Γίνεται και με μη καθαρισμένα μύδια; :?
 
mariae
2. 10-03-2011 09:46
 
Nαι βεβαια γινεται και με φρεσκα μυδια αλλα θελει αλλη διαδικασια για το καθαρισμα τους.
 
margarita79
3. 10-03-2011 10:30
 
Τα μόνα μυδια που έχω ποτέ μαγειρέψει είναι τα παγωμένα με ένα κέλυφος. Υπέθετα ότι αυτά είναι καθαρισμένα; :sigh
 
mariae
4. 10-03-2011 20:38
 
Μαργαρίτα τα μύδια σου είναι πολύ ωραία. Εκεί που μέχρι τα 18 μου δεν τα είχα βάλει στο στόμα μου, τώρα τα τρώω όπως και να είναι. Και αυτά φαίνονται υπέροχα!
 
voula
5. 10-03-2011 20:59
 
Εγω στα 31 και ακομα να τα φαω :grin αλλά τι να κανουμε που αλλοι στην οικογενεια τα προτιμουν. 
Mariae εγω ξερω οτι υπαρχουν τα φρασκα με το κελυφος,τα φρεσκα καθαρισμενα και τα κατεψυγμενα οπως τα βλεπεις .Για κατεψυγμενα με κελυφος δε γνωριζω κατι ανα καποιος αλλος ξερει ας μας πει.
 
margarita79
6. 19-04-2011 21:15
 
Gia na katharisis freska mydia me kelefos eykola kai grigora to kolpo einai ena .pernoyme dyo dixtiota tsoyvalakia(apo patates-kremydia)kai ta vazoyme ena mesa sto alo vazoyme ta mydia mesa ean eimaste sthn thalassa tote sthn akri sto kyma kratameto tsoyvali mhn mas anixi kai svoyrizoyme anametaxitoys ta midia kai xeplenoyme sinexia to idio ginete kai me gyko nero sto spiti.kalh epityxia.aaa mhn xexasete na vgalete to moystaki apo ta midia.
 
lordos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Κεραμικές κατσαρόλες σετ 10 τεμ.
Το Top στην φιλοξενία