Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Donuts No.07 στο φούρνο (ντόνατς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 10/03/11
page_1_04
Ενναλακτικά αφράτα ντονατς για να αποφύγουμε το τηγάνισμα!
Υλικά (για 40 τεμ.)
  • 1 και 1/3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 2 και 1/4 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 / 3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 5 φλυτζάνια αλεύρι
  • Μια πρέζα ή δύο μοσχοκάρυδο (ή βανιλια, οτι σας αρεσει )
  • 1 κ.γ αλάτι

Επιπλέον για το στόλισμα:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λειωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη συν 1 κουταλιά της σούπας κανέλα αν τα θελουμε με ζαχαρη
  • Εναλλακτικα γλασσο σοκολατας ή αλλο γλασσο της αρεσκειας σας
    ή Αχνη ζαχαρη
  • Μερεντα για γεμισμαή κρεμα ζαχαροπλαστικης
Εκτέλεση
  • Τοποθετουμε 1/3 φλιτζάνιου ζεστό γάλα στο μπολ του μίξερ.
  • Ρίχνουμε μέσα τη μαγια και αφήνουμεε για πέντε λεπτά.

 Να είστε βέβαιοι ότι το γάλα δεν είναι πολύ ζεστό γιατι θα καψει τη μαγιά, να ειναι τοσο ζεστο οσο το δαχτυλο μας να το αντεχει για μισο λεπτο (περιπου 38-40 βαθμοι).

  • Ανακατευουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο υπόλοιπο φλιτζάνι ζεστό γάλα και προσθέτουμε  στο μείγμα με τη μαγιά. Χτυπαμε τα αυγα με ενα πηρουνι και προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατευουμε μέχρι το αλεύρι να βραχει.
  • Με το γαντζο του μιξερ για ζυμη χτυπαμε σε μετρια ταχύτητα.
  • Σε αυτο το σημειο ελεγχουμε τη ζυμη. Εάν ζύμη είναι υπερβολικά υγρη, προσθέστε λιγο αλεύρι. Εαν ειναι παρα πολυ σφικτη προσθέστε περισσότερο γάλα. 
  • Μολις η ζυμη φυγει απο τα τοιχωματα του μιξερ και γίνει εύπλαστη και αφρατη σβηνουμε το μιξερ και ζυμωνουμε λιγο με το χερι.
  • Ζυμώνουμε μερικές φορές (η ζύμη πρέπει να είναι ελάχιστα κολλωδες) και φτιαχνουμε μια μπάλα.
  • Καλυπτουμε το μπωλ με μια πετσετα και βαζουμε σε ζεστο μερος ή προθερμαινουμε το φούρνο στους 50 βαθμους, τον σβηνουμε και αφου πρωτα στρωσουμε μια πετσετα στη σχαρα βαζουμε μεσα τη ζυμη σκεπασμενη και αφηνουμε να φουσκωσει και να διπλασιαστει σε ογκο.
  • Ανοιγουμε τη ζυμη σε αλευρωμενη επιφανεια σε παχος περιπου 1 ποντο και κοβουμε κυκλους με ενα ποτηρι οπως περιγραφεται στο Λουκουμάς (Donuts) με ζάχαρη
img_3510_420img_3512_420img_3513_420
  • Εναλλακτικα μπορειτε να πλασετε μπαλακια για στρογγυλα ντονατς.
  • Καλύπτουμε με ένα καθαρό πανί και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά (τωρα το χειμωνα εγω τα βαζω παλι μεσα στο φουρνο για πιο γρηγορα).
  • Ψήνουμε σε φούρνο 190 βαθμων μέχρι να χρυσισουν, περιπου 10 λεπτά.
  • Αφηνουμε να κρυωσουν για ενα -δυο λεπτα.
  • Λιωνουμε το βουτυρο και μολις τα βγαλουμε τα βουταμε ενα ενα και μετα τα κυλαμε σε ζαχαρη ανακατεμενη με κανελλα ή τα γλασσαρουμε με σοκολατα.  
Για το γλάσσο σοκολάτας:

Τρωγονται σιγουρα καλυτερα ζεστα αλλα διατηρουνται καλά και κρυα σε ενα κλειστο ταπερ.

Για να φτιαξετε donuts με αχνη ζαχαρη γεμιστα με μερεντα τα πασπαλιζετε αχνη με ενα σουρωτηρι και μετα τα ''χαιδευετε'' με το χερι σας γυρω γυρω για να παει η ζαχαρη παντου. Τα γεμιζετε με τη μερεντα με τη βοηθεια μιας συριγγας (χωρις τη βελονα) ή με κορνε με λεπτη μυτη βαζωντας μερεντα σε 2-3 σημεια

Καλή Επιτυχία!!

dsc_0162_420

Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 18628
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 14-03-2011 08:14
 
Αχ, αχ, αχ τι μου κάνεις πρωί πρωί... 
Υπέροχα τα ντονατς σου :eek :eek
 
Flora
2. 14-03-2011 08:53
 
Απλά τέλεια !!
 
christia
3. 14-03-2011 15:46
 
 
ArXoS
4. 15-03-2011 17:00
 
Φοβερά τα ντόνατς Μαργαρίτα!! Τα τηγανιτά είναι πολύ ωραία αλλά το τηγάνι το τελευταίο διάστημα το βαριέμαι πάρα πολύ! Τα παιδιά μου θα ξετρελαθούν.
 
voula
5. 15-03-2011 19:15
 
:grin :grin :grin :grin :grin αψογα!!!!!!!!!!!!!!!!
 
iomi
6. 17-03-2011 22:31
 
μολις τα τελειωσα,βγηκαν υπεροχα και ποιο υγειενα απο το τηγανι....μπραβο!!!!!!!!!! :zzz :zzz :zzz
 
iomi
7. 17-03-2011 23:05
 
Μπραβο σου!!Με τι τα εφτιαξες?με σοκολατα ή γεμιστα?Χαιρομαι που σου αρεσαν!Αλλη νοστιμια το τηγανιτο σιγουρα αλλα και αυτα εγιναν αναρπαστα.
 
margarita79
8. 18-03-2011 18:39
 
αχ τι ομορφα που ειναι!!! μπραβο σου μαργαριτα! να ρωτησω κατι, με συριγγα ειναι ευκολο να τα γεμισουμε με μερεντα? δεν κολλαει στα τοιχωματα η σοκολατα?
 
miaourose
9. 18-03-2011 18:59
 
Κοιτα η δυσκολια με τη συριγγα(χωρις τη βελονα εννοειται)ειναι να τραβηξεις ικανοποιητικη ποσοτητα απο το βαζακι επειδη ειναι πηκτη.Εγω χρησιμοποιω μεγαλη συριγγα(αν εχεις παιδια ολο και καποια θα σου βρισκετε)απο εκει και περα αν προσεξεις και στη φωτο θα δεις την τρυπα..εβαλα σε 2-3 μερες και πηγε μια χαρα στο κεντρο.
 
margarita79
10. 18-03-2011 20:56
 
παιδια δεν εχω αλλα εχω συριγγες χαχα :grin καταλαβα! ευχαριστωωω :zzz
 
miaourose
11. 10-02-2012 20:13
 
Μαργαρίτα τα έφτιαξα σήμερα και περιττό να σου ότι δεν έμεινε τίποτα!!! Τα μικρά ξετρελάθηκαν αφού μόλις που πρόλαβα να κάνω 2-3 με ζάχαρη και κανέλα!!!! Βγήκαν πολύ αφράτα, καταπληκτική συνταγή!!!
 
Deleni
12. 10-02-2012 21:09
 
Μπραβο χαιρομαι που σας αρεσαν και ιδιαιτερως στα πιτσιρικια!
 
margarita79
13. 11-02-2012 14:36
 
θα φάω την οθόνη φιλενάδα! :grin
 
sardelaki
14. 28-03-2012 22:50
 
ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!! Μπραβο σου!!! τα εφτιαξα και βγηκαν τελεια!!
 
georgi79
15. 10-04-2014 21:54
 
ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΜΈΝΑ ΕΝΑ ΥΠΈΡΟΧΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!.....
 
dolly

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/03/11 )