Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Ψάρια με ντομάτες και πιπεριές στο τηγάνι
Ψάρια με ντομάτες και πιπεριές στο τηγάνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από demdem   
Δευτέρα, 07/03/11
Αυτή την συνταγή την κάνω χρόνια (την έμαθα από το μάγειρα στην ψαροταβέρνα που δούλευα πριν 10 χρόνια). Πιστέψτε με, είναι υπέροχη.
Υλικά
 Βάτος – σαρδέλα – γαύρος  Αχνιστός
  • Μισό κιλό ψάρι από τα παραπάνω
  • Μισή ντομάτα σε φέτες
  • Μία πιπεριά (- κέρατο) σε ροδέλες
  • Μισό λεμόνι σε ροδέλες
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό (ή λιγότερο, όπως το θέλει κανείς)
  • Μισό ματσάκι άνηθο (ή λιγότερο, όπως το θέλει κανείς)
  • Ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο (στη σαρδέλα λιγότερο γιατί έχει αρκετό λίπος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τοποθετείτε  σε ένα τηγάνι τα ψάρια.
  • Ρίχνετε από πάνω την πιπεριά, την ντομάτα, το λεμόνι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι και αλάτι –πιπέρι.
  • Προσθέτετε νερό, τόσο όσο για να καλυφτούν τα ψάρια μέχρι τη μέση και βράζετε χωρίς να ανακατεύετε τα υλικά για 7-10 λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι φανταστική γεύση.

Το πιάτο σας να είναι ζουμερό, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλο το νερό (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο).

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο από την όψη των ψαριών. Όταν είναι έτοιμα θα αρχίσουν να ξεκοκαλίζονται.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7110
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-03-2011 19:25
 
Υπέροχη την φτιάχνω σε ταψάκι της πίτσας στο σιγανό ματι του πετρογκάζ, και γίνεται υπέροχη συνταγή μεζές για κρασάκι αχτύπητος!
 
pastaflora
2. 12-03-2011 10:11
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου και γρήγορη. Μου άρεσε πολύ και θα την δοκιμάσω
 
voula
3. 12-03-2011 11:02
 
Πολύ ωραία συνταγή demdem κάπως έτσι κάνω γλώσσες φιλέτο στον φούρνο. θα την δοκιμάσω σίγουρα και στο τηγάνι. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!
 
voulaskl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/03/11 )