Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι με κριθαράκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 10/04/11

P1010915
Ένα νηστίσιμο φαγητό και όχι μόνο. 

Υλικά
  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • 3 κ.σ ξύδι 
  • ¾ κούπας χυμό ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 πακέτο κριθαράκι
Εκτέλεση
  • Αφού καθαρίσουμε το χταπόδι και το πλύνουμε πολύ καλά, το κόβουμε σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύδι. Σιγοβράζουμε έως ότου πιεί τα υγρά του.
  • Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαραθεί το κρεμμύδι ελαφρά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
  • Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε 1 κούπα νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
  • Ανά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Θέλουμε το χταπόδι μας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα του να είναι αρκετά δεμένη.
  • Στο διάστημα αυτό βάζουμε νερό σε άλλη κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι μας και λίγο αλάτι. Το κριθαράκι μας είναι έτοιμο αφού κρατάει αρκετά. Δεν θέλουμε να βράσει κανονικά.
  • Σουρώνουμε το κριθαράκι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Μετά  προσθέτουμε και το χταπόδι με τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά.
p1010906_420
p1010910_420

Το κριθαράκι όπως είναι ζεστό θ΄ απορροφήσει τη σάλτσα μας και θα φουσκώσει. Γι΄ αυτό το κατεβάζουμε νωρίτερα από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία

Μπορούμε να βράσουμε μέσα στη σάλτσα μας το ζυμαρικό, αλλά το κριθαράκι έχει την ιδιότητα να κολλάει εύκολα και θα πρέπει ν ανακατεύουμε συνέχεια. Επίσης βράζει πολύ γρήγορα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν έχουμε λίγη σάλτσα παραπάνω ή το βράσουμε ένα δυο λεπτά περισσότερο το φαγητό μας ν΄ αποτύχει

Αν δεν σας αρέσει το ξύδι μπορείτε να το παραλείψετε και όταν μαραθεί το κρεμμύδι και οι πιπεριές να σβήσετε το φαγητό με ¼ κούπας κρασί. Γίνεται εξίσου νόστιμο.

Αν το χταπόδι που θα χρησιμοποιείστε είναι φρέσκο προσέξτε το αλάτι. Ρίξτε λίγο και δοκιμάστε γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9622
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-04-2011 18:21
 
Πολύ ωραίο φαγάκι,μου αρέσει η λεπτομέρια που βράζεις το κριθαράκι ξεχωριστά :p
 
tsigkos59
2. 15-04-2011 14:33
 
m'arese polu!!!! :zzz
 
leuteris
3. 05-05-2011 10:58
 
Το έφτιαξα πριν τρεις εβδομάδες που είχα και φιλοξενούμενους στο σπίτι και ξετρελάθηκαν όλοι. Απλά το έκανα με κοφτό μακαρονάκι :zzz
 
DORAKI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )