Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κουλούρια Νίτσας
Κουλούρια Νίτσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
750 γραμ. αλεύρι (τα 3/4 της σακούλας)
1 κουταλιά μπαίκιν πάουντερ
λίγη βανίλια

Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε σιγά σιγά τα υλικά και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή.

Πλάθουμε 4 φρατζολάκια, τα οποία χαράζουμε ανά 1 εκ. ή αν θέλουμε πιο φαρδιά.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200ο για 1/2 ώρα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε εκεί που τα χαράξαμε φτιάχνοντας παξιμαδάκια.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλη 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για αρκετό καιρό.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )