Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Χαλβάς Νισεστένιος
Χαλβάς Νισεστένιος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07

Υλικά:
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 φλυτζάνια νισεστέ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
λίγη κανέλλα

Τρόπος παρασκευής
Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι νερό (από τα 4 φλυτζάνια).
Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς να πάρει λίγο ξανθό χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα τα τρία φλυτζάνια νερό να πάρουν βράση και μετά λίγο λίγο το τέταρτο φλυτζάνι στο οποίο έχουμε διαλύσει το νισεστέ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα ή αν θέλουμε και ψημένα αμύγδαλα.

Σημ.: Ο νισεστές είναι άμυλο αραβοσίτου και το βρίσκουμε στα super markets.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )